Servind

Turecké tahače BMC Tugra na český trh

Turecké tahače BMC Tugra na český trh

Turecká společnost BMC Otomotiv rozšiřuje svoje aktivity na evropském trhu. Proto se rozhodla se svými nákladními automobily prostřednictvím soukromého importu vstoupit mimo Polska a Litvy rovněž do České republiky a na Slovensko.

Prvním reprezentantem, jenž k nám přichází, je tahač TGR 1846 ELG se zvýšenou střechou a zesíleným ocelovým šasi. Tento automobil se vzduchově odpruženou kabinou a prostorem pro spaní má vznětový motor Fiat Powertrain Technologies Cursor 11 ENT VI plnící emisní normu Euro 6. Šestiválec FPT o zdvihovém objemu 11,1 l poskytuje největší výkon 338 kW při 1900/min a nejvyšší točivý moment 2150 N.m dostupný v rozmezí 1050 až 1550/min. Selektivní katalytickou redukci zajišťuje vstřikování roztoku močoviny AdBlue z nádrže o objemu 80 l. Palivo se dodává z 600 l nádrže.

Jednospojková samočinná převodovka ZF má 12 rychlostních stupňů dopředu a dva dozadu. Maximální rychlost vozu je omezena na 90 km/h. Rozvor náprav je 3700 mm a průměr otáčení 13,8 m.

Nejvyšší zatížení přední nápravy je 7,5 t, zatímco vzadu 13 t. Přední náprava je odpružena pomocí listových per, zadní vzduchovými měchy. V obou případech je doplňují teleskopické tlumiče. O brzdění se kotoučových brzd se vzduchovým ovládáním stará také volitelný hydrodynamický retardér 600 kW resp. standardní motorová brzda 372 kW. Standardem jsou rovněž bezpečnostní systémy typu EBS, ESC, LDWS, AEBS.

Servisní síť je zajištěna formou smluvní dohody se sítí servisů Q-Service Truck a TIP Europe. Proto se uživatelé nákladních automobilů BMC budou moci obrátit na střediska po celé Evropě vč. Turecka a  České republiky. U nás bude servisní služby poskytovat rovněž skupina AMC a její síť známá ze segmentu osobních a lehkých užitkových vozidel.

Standardní záruka na automobily BMC je dva roky, lze ji prodloužit až na 4 roky. Dodací lhůty jsou 2 až 3 měsíce, ovšem 80 tahačů BMC Tugra je připraveno k okamžitému dodání.

Cena modelu TGR 1846 ELG 4x2 začíná od 84 200 eur bez DPH. Za vůz je možné zaplatit rovněž v českých korunách vždy podle aktuálního směnného kurzu EUR/CZK. Ke dni 4. 7. by tedy vůz vyšel na 2 090 770 Kč.

Mimo TGR 1846 ELG do Evropy vstupují také další nákladním automobily BMC, a to nákladní vozy s pohonem 4x2, 6x2, 6x4 či 8x4 připravené pro osazení libovolnou nástavbou na přání.

Evropští prodejci už nyní přijímají objednávky a zvou zájemce na testovací jízdy k poznání nákladních automobilů BMC Tugra. V České republice a na Slovensku prodej zajišťuje společnost r-vehicles.eu spadající do skupiny AMC.

Datum zveřejnění

04.07.2022

Zdroj informací

r-vehicles.eu

Foto: r-vehicles.eu

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2087 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál