Servind

Stěrače Valeo AquaBlade™ pro francouzské četníky

Stěrače Valeo AquaBlade™ pro francouzské četníky

Skupina Renault vyhrála výběrové řízení na velkou zakázku policejních služeb na obnovu vozového parku. Francouzská policie objednala celkem 26 vozů Alpine A110, které se od začátku roku 2022 postupně dodávají.

Jedinečné stěrače pro jedinečné vozidlo

Alpine A110 byl navržen a vyrábí se ve Francii s odkazem na legendární modely minulosti. Je to lehký a extrémně dynamický automobil s přesným řízením a mimořádnou obratností v zatáčkách. To vše díky kombinaci speciálního podvozku s turbomotorem o výkonu 185 kW (252 k).

Nová četnická vozidla budou sloužit ve speciálních operacích, kde jsou i v těch nejtěžších podmínkách zásadním požadavkem rychlost a spolehlivost. Za tímto účelem poskytnou potřebnou podporu vozům Alpine stěrače AquaBlade™ namontované už ve výrobě. Jedná se o revoluční systém stěračů vyvinutý a patentovaný společností Valeo. Nabízí nejvyšší účinnost čištění čelního skla ve velmi krátké době. To se promítá do zkrácení reakční doby řidiče a zkrácení brzdné dráhy v nouzových situacích, o něž rozhodně nebude nouze, když budou ve službě skupiny rychlé reakce francouzského četnictva.

Co odlišuje AquaBlade™ od ostatních stěračů?

Policejní vozy Aline A110 budou přiděleny skupinám, které se specializují na pronásledování „dálničních pirátů“ na francouzských silnicích nebo na plnění takzvaných misí pro bezpečnost silničního provozu. Na své si přijde i policejní jednotka, která se zabývá obchodem s drogami. Účast v nebezpečných a náročných misích vyžaduje vynikající výkon vozidla za každého počasí a při jakékoli rychlosti. Stěrače Valeo AquaBlade™ požadavky pro tyto situace plně splňují. Začleněním ostřikovačů do lišty stěrače umožňují efektivní čištění velké plochy čelního skla bez ohledu na rychlost jakou vozidlo jede. Kapalina se zde nerozstřikuje na čelní sklo, ale je rozváděna po celé délce stírací lišty.

Ostřikovače u tradičních systémů stěračů stříkají kapalinu zpod čelního skla nebo kapoty vozidla. Toto řešení má mnoho nevýhod, jako jsou nerovnoměrné rozložení kapaliny na povrchu čelního skla a výrazný pokles výkonu při jízdě vyšší rychlostí. Navíc - když jsou použity ostřikovače čelního skla, kapalina na více než sekundu snižuje viditelnost. Tyto problémy řešení Valeo odstraňuje.

Stěrače používané v Alpine A110 jsou dostupné na trhu s náhradními díly

Skupina Renault se rozhodla zvolit systém stěračů Valeo AquaBlade™ pro první montáž na vozidla Alpine A110 také kvůli hospodárnosti systému a nízké hmotnosti. Sprejový systém umožňuje snížit spotřebu kapaliny na polovinu. Díky tomu je možné použít až o 2 kg lehčí nádrž na kapalinu. Pro sportovní vůz, jakým je Alpine A110 s extrémně lehkou karoserií, je každý kilogram hmotnosti příslušenství důležitý.

Stěrače AquaBlade™ se stávají základním vybavením stále více automobilů. Již nějakou dobu jsou dostupné i na aftermarketu pod značkami Valeo Silencio™ a SWF.

Katalog Valeo Silencio™ & HydroConnect™

Značka Valeo Silencio™ byla uvedena na trh v roce 1998. Nabízí více než 300 referencí stěračů využívajících různé technologie: tradiční, hybridní, ploché, AquaBlade™ a zadní stěrače. Značka Valeo Silencio™ znamená prémiové produkty, kvalitu originálního vybavení. Každá reference je vybavena originálním adaptérem. Valeo Silencio™ pokrývá 99 % evropského trhu osobních vozů.

Součástí značky Valeo Silencio™ jsou i stěrače AquaBlade™, nejnovější inovace patentovaná společností Valeo a dodávaná i do prvovýroby automobilů. Kapalina se zde nestříká na čelní sklo, ale rozvádí se po celé délce stírací lišty. Celý povrch pokrytý stěračem se tak rovnoměrně vyčistí bez ohledu na rychlost jízdy vozidla. Se stíracím systémem Valeo AquaBlade™ je zajištěno správné množství tekutiny přesně tam, kde je potřeba, čímž se její spotřeba snižuje na polovinu.

Na trhu s náhradními díly je již k dispozici 15 referencí Valeo AquaBlade™.

Značka Valeo HydroConnect™ byla uvedena na trh v roce 2016. Jedná se o řadu 42 plochých stěračů prémiové kvality vybavených více použitelnými adaptéry určenými pro trh s náhradními díly.

Valeo v roce 2020 vyrobilo celkem 130 milionů stěračů. O rok dříve opustilo továrnu původně vybavené systémem stěračů Valeo každé třetí auto vyrobené v Evropě. Valeo je specialista na stírací systémy, kterým můžete důvěřovat.

Datum zveřejnění

11.07.2022

Zdroj informací

Valeo

Foto: Valeo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2697 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál