Servind

Vysokozdvižné elektrické vozíky Linde E100 až E180

Vysokozdvižné elektrické vozíky Linde E100 až E180

Linde Material Handling představuje novou řadu elektrických vysokozdvižných vozíků s nosností 10 až 18 t. Celkem 12 modelů zaujme vynikající viditelností z kabiny do všech stran a maximální provozní flexibilitou s výběrem mezi olověnými nebo lithium-iontovými trakčními akumulátory.

Vysokozdvižné elektrické vozíky Linde E100 až E180 nabízejí nosnosti 10, 12, 14, 15, 16, nebo až 18 tun a různá nominální těžiště nákladu. Představují zvláště zajímavou variantu pro firmy působící v dřevařském, ocelářském a kamenickém průmyslu a též v nápojovém průmyslu. Mezi jedny z prvních zákazníků patří také významná nábytkářská firma.

Bohaté zkušenosti Linde MH se zúročily při vývoji

Speciální koncepce pohonu se čtyřmi elektromotory - dvěma pro levé a dvěma pro pravé přední kolo - poskytuje potřebný výkon pro přepravu těžkých nákladů. To umožňuje nejvýkonnějšímu modelu Linde E180/900 s nosností 18 t a těžištěm nákladu 900 mm dosáhnout rychlost jízdy až 20 km/h během pouhých 10 sekund i při plném zatížení.

Elektrifikace největší řady vysokozdvižných vozíků Linde znamená, že celé portfolio protizátěžových vozíků Linde MH v rozsahu nosnosti od 1,4 do 18 t je nyní k dispozici s nejběžnějšími typy pohonu. Specialisté na intralogistiku z oddělení obchodu jsou tak schopni nabídnout zákazníkům možnost jeho výběru pro konkrétní aplikaci i v nejvyšší třídě užitečného zatížení.

Aby bylo možné přizpůsobit energetický systém vozíku různým aplikačním požadavkům zákazníků, jsou k dispozici různé kapacity a technologie akumulátorů a výkony nabíječek.

Vývoji velkých elektrických vysokozdvižných vozíků Linde napomohly více než padesátileté zkušenosti s tímto konceptem pohonu. Konstrukce nové řady těžkých vysokozdvižných vozíků je založena na menší osmitunové řadě s využitím zdvojeného pohonu, zdvojené hydrauliky zdvihu, použitím dvou trakčních baterií najednou a zvětšenými čerpadly.

Oddělená konstrukce kabiny s pružným uložením je vypůjčena z menších vysokozdvižných vozíků, ale byla výrazně vylepšena pokud jde o výhled do všech stran. Panoramatická střecha z pancéřového skla a velké skleněné plochy v kabinových dveřích, v předním a zadním okně v kombinaci se speciálně tvarovaným protizávažím vzadu poskytují řidiči nejlepší možný výhled, a tím i velkou bezpečnost při provozu.

Sedačka řidiče je volitelně otočná o 17° vpravo. Oranžový bezpečnostní pás s funkcí sledování zapnutí spony pásu pomáhá s dodržováním legislativní povinnosti pro řidiče používat bezpečnostní pás.

Velký výběr variant

„Nulové emise, tichý provoz, vysoká obslužnost, flexibilita při používání a přesné a agilní jízdní vlastnosti - tyto přednosti jednoznačně hovoří ve prospěch použití elektrického pohonu i u těžkých vozíků. S elektrickým vysokozdvižným vozíkem pro těžký provoz získají naši zákazníci pracovní nástroj, který se vyplatí jak pro lehké nasazení, tak pro nepřetržité používání. Provozovatelé mají na výběr mezi olověnými a lithium-iontovými trakčními bateriemi. Speciální předností však je, že mohou dokonce kdykoli změnit technologii baterie, aniž by museli měnit vozíkový hardware. Jedná se o unikátní prodejní pozici těchto vozíků, které nabízí řadu významných výhod,“ zdůrazňuje Product Manager z oddělení Heavy Trucks Christopher Reis.

Datum zveřejnění

20.07.2022

Zdroj informací

Linde Material Handling

Foto: Linde Material Handling 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2137 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál