Servind

Nový vzhled prodejní sítě značky Dacia

Nový vzhled prodejní sítě značky Dacia

Dacia otevírá novou kapitolu, v níž projeví ještě více hrdosti na svou identitu a nabídne ještě modernější vzhled. Přebudování interiérů dealerství Dacia znamená jasný krok dopředu směrem k realizaci všech odvážných ambicí značky.  

Nový vzhled prodejní sítě značky Dacia vychází z několika hlavních principů - ambice být funkční, ekologický a nákladově efektivní. Jednotlivá dealerství proto byla navržena tak, aby se jejich vzhled zjednodušil, zpřehlednil a zachoval si pouze ty prvky, které jsou nezbytné a usnadní orientaci zákazníka.

Autosalon značky Dacia musí být schopen proměňovat se v průběhu času a přizpůsobit se obchodnímu zastoupení - prostorově velkému či menšímu. Byly tak navrženy tři formáty pokrývající hlavní rozdíly, co se týče velikosti showroomu a počtu vystavených vozů. Použité materiály jsou z velké části recyklované a udržitelné. Byly vybrány s ohledem na snahu chránit životní prostředí.

Stojany používané pro panely jsou vyrobeny z recyklovaných pneumatik a jsou sestavovány dohromady pomocí emblému značky. V souladu se svým názvem slouží Dacia Link k propojení celého designu, a to fyzicky i v přeneseném slova smyslu.

V jednotlivých dealerstvích bude možné zakoupit produkty značky Dacia. Opětovné uvedení tohoto zboží bude zahrnovat produkty vhodné pro outdoorový styl: batohy, čepice, láhve nebo pláštěnky. Veškeré produkty jsou ekologické.

Přestavba designu interiéru byla svěřena Studiu 5•5 především pro jejich zodpovědný přístup k pojetí designu. Studio 5•5 je globálně proslulým kolektivem tvůrců vyznávající odpovědný design skrze vytváření nového pomocí starého. Jeho cílem je nabízet sortiment, který je ekologický a udržitelný. Tento přístup je v souladu s hodnotami Dacie a jejím odhodláním soustředit se na to podstatné.

V rámci přehodnocování vztahu se zákazníkem byla přepracována nákupní cesta online i v autosalonu. Každá zóna je jasně a snadno identifikovatelná. Jasné značení zákazníkům pomáhá aby přesně věděli, kam mají jít od vstupu do autosalonu až po poslední fázi poprodejní péče.

Oranžové nápisy „Dacia a já“ poskytují jasné shrnutí cesty zákazníka: Vybírám a testuji, Zvažuji možnosti financování a služeb, Objednávám vůz a zůstávám v kontaktu a Jezdím v Dacii!

Ve snaze ještě výrazněji zlepšit zkušenosti zákazníka bude prodejní personál sdílet obrazovku svého počítače se zákazníkem sedícího vedle nich a nikoli naproti. Tento přístup pomůže usnadnit diskusi o vlastnostech vozu a zároveň budovat větší pocit důvěry a transparentnosti.

Obchodní zástupci mohou využívat aplikaci rozšířené reality Dacia AR, která jim má napomoci k vylepšení zákaznické zkušenosti například tím, že jim předvedou vůz, který zrovna není v prodejně k dispozici. Zákazníci mohou vůz prozkoumat v měřítku 1:1, zblízka si prohlédnout detaily nebo si vyzkoušet, jaké to je sedět uvnitř. Aplikaci si může stáhnout kdokoliv. Vyberte si model a odstín čalounění a pak se podívat jak bude vůz vypadat a prozkoumat jeho interiér.

Etapy uvedení

Červen 2021: nová identita značky Dacia se prezentuje na webových stránkách, v reklamě a prospektech.

Začátek roku 2022: prodejní místa postupně přecházejí na nový vnější vzhled a posilují viditelnost sítě prodejců Dacie. Odhaluje se design interiéru skrze ambiciózní grafické a vizuální prvky. I interiér zahrnuje minimalistický logotyp, nový emblém, který kombinuje písmena D a C i novou paletu barev evokující outdoorový styl.

  1. června 2022: všechny objednávky vozů Dacia disponují novým emblémem, logotypem a barvami. První dodávky budou zpracovávány koncem roku 2022.

V současné době existují dvě dealerství ve Francii – v Nanteuil Les Meaux a Remeši – a třetí se nachází v Pitesti v Rumunsku. Na těchto místech byla dealerství v rámci pilotního provozu zcela přebudována.

Úplné zavádění veškerých změn bude ve zbývajících zemích a lokalitách pokračovat již začátkem roku 2023. Cílem je mít do konce roku 2023 dokončeno 70 % ze 2500 primárních lokalit.

Datum zveřejnění

25.07.2022

Zdroj informací

Dacia

Foto: Dacia

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2687 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál