Servind

Emil Frey přináší do Evropy skupinu GWM

Emil Frey přináší do Evropy skupinu GWM

Společnosti Great Wall Motor, která je jedním ze šesti největších výrobců automobilů v Číně, a Emil Frey Group se dohodly na strategickém partnerství pro dovoz a distribuci vozidel značek GWM Ora a Wey v Evropě. Emil Frey přinese odborné znalosti pro import, distribuci, logistiku a poprodejní služby značky GWM Ora a podpoří nové formáty pro marketing značky Wey.

Na IAA Mobility loni v Mnichově GWM oznámila svůj příchod do Evropy. Od té doby se intenzivně připravuje na uvedení na trhy prvních zemí. Great Wall Motor představí ucelenou a technologicky špičkovou řadu vozidel pro evropský trh ve 3. čtvrtletí 2022 a na pařížském autosalonu 2022 v říjnu poskytne další informace a výhled pro svou inovativní produktovou řadu. Čínská multiznačková skupina začíná v Evropě s plně elektrickým modelem Funky Cat od elektrické značky GWM Ora a plug-in hybridem Coffee 01 od prémiové značky Wey.

Po intenzivních jednáních společnosti Great Wall Motor (GWM) a skupina Emil Frey oficiálně oznámily své partnerství. Čínská automobilová skupina tím otevírá cestu svým dvěma značkám GWM Ora a Wey. Společný prodej dvou značek GWM Ora a Wey bude zpočátku zahájen jejich uvedením na trh v Německu, plánovaným na 4. čtvrtletí 2022. O rozšíření spolupráce na další trhy západní a střední Evropy se vedou konkrétní jednání.

„Great Wall Motor a Emil Frey jsou silným týmem pro nejdůležitější trh v Evropě. Pro GWM je to milník na cestě do Evropy. Tento projekt spolupráce s Emilem Freyem určuje směr našeho vstupu na trh a pro cestu k našim zákazníkům, kteří očekávají naše vozidla,“ říká vedoucí evropského trhu v GWM Xiangjun Memg. Obě společnosti nyní intenzivně jednají o rozšíření strategické spolupráce na další důležité evropské trhy.

„V posledních měsících jsme vedli intenzivní a důvěryhodné diskuse s GWM a velmi rychle jsme si uvědomili, že naše dvě společnosti mají mnoho společného. Emil Frey přináší širokou škálu odborných znalostí do inovativních vozidel od GWM Ora a Wey a naprostý úspěch. Velmi se těšíme na úzkou spolupráci a na to, že přesvědčíme mnoho zákazníků o produktech od GWM,“ říká generální ředitel skupiny Emil Frey Gerhard Schürmann.

Člen vedení skupiny Emil Frey Wolfgang Kopplin řekl: „Když jsme se začátkem roku 2020 sešli s top managementem GWM na úvodní schůzce, byl jsem okamžitě přesvědčen o technické vyspělosti a kvalitě jejich vozidel. Reakce návštěvníků a zájemci při IAA Mobility 2021 v Mnichově ukázali, že vozidla od GWM jsou vnímána jako velmi inovativní a atraktivní. Dnes jsem za tým GWM i za nás jako Emil Frey Group velmi rád, že spojujeme naše kompetence v partnerství a činíme společný krok do marketingu se silnou sítí prodejců. Jsem přesvědčen, že zákazníci budou s těmito vozidly spokojeni.“

Great Wall Motor (GWM)

Společnost Great Wall Motor je mezinárodní výrobce automobilů více značek se sídlem v Číně založený v roce 1984. V roce 2020 patřila Skupina mezi 15 nejinovativnějších výrobců automobilů v indexu Connected Car Innovation Index Centra řízení automobilů (CAM). GWM má více než 100 dceřiných společností a zaměstnává přes 60 000 lidí. Společnost má 500 prodejních sítí ve více než 60 zemích. V zahraničí prodala přes 700 000 vozů. V současné době je zastoupena v Rusku, Jižní Africe, Austrálii, Střední a Jižní Americe, jižní Asii, na Středním východě a v Africe.

GWM spojuje značky Haval, Wey, GWM Ora, GWM Pickup a Tank. Skupina pokrývá tři hlavní produktové segmenty s tradičními i alternativními technologiemi pohonu: SUV, osobní vozy a pick-upy. Aby GWM zaručila vysoký standard kvality udržuje strategická partnerství s mezinárodními dodavateli jako jsou Continental, Bosch, Webasto, BorgWarner, ZF a Hella.

Wey, založená v roce 2016, je značka prémiových SUV společnosti Great Wall Motor. Nabízí luxus kombinovaný s předními technologiemi. Je pojmenován po Jacku Weyovi, zakladateli a prezidentovi GWM. Vozy Wey byly vyvinuty globálním týmem více než 1600 designérů a výzkumníků v GWM podle nejvyšších standardů prémiových světových značek.

GWM Ora je inovativní módní značka čistě elektricky poháněných vozidel čínského výrobce automobilů Great Wall Motor. GWM Ora nabízí víc než jen auta: znamená módu, životní styl, design, pop kulturu a městskou kulturu, sdílení a radost ze života mladých, kreativních a progresivních lidí. Mladá značka je výrazem vlastní individuality s poselstvím o kreativním městském životním stylu.

Skupina Emil Frey

Skupina Emil Frey byla založena v roce 1924 se sídlem v Curychu. Její zakladatel Emil Frey si svou profesionalitou rychle vydobyl špičkovou pověst jako technik s rychlým a svědomitým servisem. Dnes je Emil Frey široce rozvětvenou skupinou společností v oblasti prodeje a maloobchodu automobilů, která zaujímá vedoucí postavení v Evropě. Zároveň je skupina aktivní v oblastech financování a leasingu vozidel, firemních vozových parků, náhradních dílů a logistiky, správy parkovacích míst, autopůjčovny, mytí aut, klasických vozů, autoškol, motoristického sportu a obchodu s motocykly. Celkově působí na 680 místech a zaměstnává přes 23 000 lidí. Skupina Emil Frey zůstává i přes svou mezinárodnost klasickým rodinným podnikem.

Datum zveřejnění

09.08.2022

Zdroj informací

Emil Frey Group

Foto: Emil Frey Group a IAA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2573 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál