Servind

Revoluce ve výměně kol

Revoluce ve výměně kol

RoboTire, společnost zabývající se robotikou a automatizací se sídlem v Detroitu, oznámila významný milník ve svém úsilí o revoluci při výměně pneumatik. Provozovna Discount Tire store ve Fountain Hills v Arizoně je prvním místem v Severní Americe, kde byl instalován a provozuje se systém výměny pneumatik RoboTire.

Přední nezávislý prodejce pneumatik a kol Discount Tire s více než 1100 provozovnami v USA instaloval čtvrtou generaci systému RoboTire jako jedno z mnoha vylepšení, jejichž cílem je zajistit spokojenost zákazníků a bezpečnost svých pracovníků.

Systém od RoboTire využívá strojové učení, umělou inteligenci, kamery s vysokým rozlišením, proprietární software a pokročilou robotiku k výměně všech čtyř pneumatik na osobním vozidle za méně než 25 minut. Systém RoboTire lze snadno integrovat do provozu pneuservisu a RoboTire zajišťuje školení operátorů pro techniky servisního střediska.

Ve společnosti Discount Tire systém RoboTire odstraní, zvedne a namontuje sestavu pneumatik a kol, což pomáhá snížit riziko zranění techniků, k němuž může dojít při opakovaném zvedání těžkých kol. Technici obsluhují systém a poskytují potřebné služby monitorování tlaku v pneumatikách a vyvažování.

Zakladatel a výkonný ředitel RoboTire Victor Darolfi řekl: „Systémy RoboTire dramaticky mění způsob, jakým prodejci pneumatik a servisní střediska, jako je Discount Tire, přistupují k výměně pneumatik a bezpečnosti zaměstnanců při současném zvýšení spokojenosti zákazníků.“

RoboTire je robotické a automatizační řešení, které přináší revoluci ve způsobu výměny pneumatik. Společnost RoboTire, založená generálním ředitelem Victorem Darolfim v říjnu 2018, navrhla systém, který umožňuje robotům měnit pneumatiky za polovinu času, který potřebují ke stejné manipulaci mechanici, což zkrátí hodinovou zastávku pod 25 minut. Tím přináší inovaci do tradičního způsobu výměny kol, jaký používají provozovatelé vozových parků, prodejci a nezávislí poskytovatelé služeb souvisejících s pneumatikami a koly. Discount Tire je od roku 2021 investorem ve společnosti RoboTire. RoboTire rozšiřuje výrobu v Plymouthu v Michiganu a v nadcházejících měsících bude rozšiřovat dodávky systému po celé Severní Americe.

Datum zveřejnění

10.08.2022

Zdroj informací

RoboTire

Foto: RoboTire a Discount Tire

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2528 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál