Servind

Hakkapeliitta R5 EV - naprostá tichost

Hakkapeliitta R5 EV - naprostá tichost

Při výběru pneumatik pro hybridní a elektrická vozidla jsou nejvíce ceněnými vlastnostmi bezpečnost, stabilita, nízký valivý odpor a nízká hlučnost. Zimní pneumatika Hakkapeliitta R5 EV představuje speciální verzi v produktová řadě Hakkapeliitta R5. Hakkapeliitta R5 EV, vyvinutá a vyrobená s užitím technologií šetrných k životnímu prostředí, poskytuje maximální bezpečnost, komfort a delší dojezd pro elektromobily a hybridní vozidla.

„Elektrická vozidla jsou tišší než tradiční modely automobilů, díky čemuž se nízká hladina hluku valení stává otázkou komfortu. Při vývoji nové Hakkapeliitta R5 jsme z hlediska tiché jízdy udělali obrovské kroky vpřed. To je velice důležité, protože chceme, aby řidiči měli v kabině vozidla klid a abychom minimalizovali hlukové znečištění životního prostředí. Nová Hakkapeliitta R5 EV je ideální volbou pro moderní elektrické vozidlo,“ říká hlavní inženýr ve společnosti Nokian Tyres Hannu Onnela.

Jediné zvuky, které elektromobily zpravidla vytvářejí, jsou způsobeny odporem větru nebo pneumatikami. Při vývoji pneumatiky Hakkapeliitta R5 EV věnovala společnost Nokian Tyres zvláštní pozornost izolaci zvukových vln. Přestože je hladina hluku velice nízká už u modelu pro osobní vozidla Hakkapeliitta R5, technologie SilentDrive posouvá jízdní komfort na maximum. Výjimečně nízké hladiny hluku bylo dosaženo přidáním vrstvy akustické pěny do vnitřní strany pneumatiky. Technologii SilentDrive využívají všechny rozměry verze Hakkapeliitta R5 EV.

Elektrická vozidla mají obvykle vysoký výkon a vyšší hmotnost než auta se spalovacími motory. To klade specifické nároky na jejich pneumatiky. Aby pneumatika Hakkapeliitta R5 EV reagovala na tyto požadavky, má silnější stavbu a zpevněný profil běhounu s větším množstvím pryže. Pevná stavba poskytuje vynikající stabilitu, zatímco běhoun je vyvinutý tak, aby vydržel vysoký točivý moment a vysoké zatížení kol.

Nižší valivý odpor prodlužuje dojezd vozidla. Pro ještě nižší valivý odpor byla směs pryže Green Trace optimalizována speciálně pro užití u elektromobilů. Aerodynamický design bočnice minimalizuje odpor vzduchu, protože všechny nápisy jsou zapuštěné.

Datum zveřejnění

26.08.2022

Zdroj informací

Nokian Tyres

Foto: Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1956 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál