Servind

Dobíjecí stanice MyBox pro firmy i domácnosti

Dobíjecí stanice MyBox pro firmy i domácnosti

Novou produktovou řadu dobíjecích stanic se značkou MyBox přináší společnost ChargeUp, která je součástí skupiny společností Unicorn. Jedná se o dobíjecí stanice vhodné pro firmy i domácnosti. Za vývojem a výrobou těchto ryze českých dobíjecích stanic stojí společnost ELEXIM, se kterou Unicorn dlouhodobě spolupracuje.

Stanice MyBox jsou dostupné ve dvou variantách - MyBox Home a MyBox Profi, která se bude dodávat s designovým stojanem. Výkon obou je 22 kW. MyBox Profi navíc podporuje dobíjení dvou elektromobilů současně, tedy 2x 22 kW. Zákazníci si mohou vybrat, zda chtějí dobíječku se zásuvkou či integrovaným kabelem. V dohledné době se bude nabízet i stojanová verze.

Za vývojem a výrobou dobíjecích stanic MyBox stojí kroměřížská společnost ELEXIM, která se produktům pro elektromobilitu věnuje již mnoho let. Stanice MyBox jsou výsledkem několika let vývoje a zohledňují všechny aktuální trendy a požadavky trhu. ChargeUp bude jejich výhradním prodejcem.

„Se společností ELEXIM spolupracuje ChargeUp dlouhodobě. Nyní trhu představujeme zcela nové produkty MyBox, které skvěle zapadají do našeho portfolia a plní i ty nejnáročnější požadavky na soukromé i veřejné dobíjení,” vysvětluje obchodní ředitel ChargeUp Ondřej Synek.

Dobíječky MyBox Home a MyBox Profi jsou vyrobené z nejkvalitnějších komponent pocházejících od evropských dodavatelů. Splňují veškeré bezpečnostní normy a jsou odolné díky použití kvalitních materiálů jako jsou kalené sklo, plast, lakovaná ocel či nerez. I proto jsou vhodné jak pro vnitřní i venkovní prostředí. Disponují čtečkou RFID karet, kterými mohou řidiči elektromobilů spustit dobíjení elektromobilu. Dobíjecí stanice ve verzi Home podporují řízení výkonu s ohledem na spotřebu objektu. Díky tomu splňují podmínky pro získání dotaze z NZÚ.

Řídící jednotka stanice komunikuje prostřednictvím protokolu OCPP ve verzi 1.6 a je připravena na nejnovější verzi 2.x.. Je tedy kompatibilní s řídícím systémem ChargeUp CPO, případně s dalšími standardními back-endy. Zákazníci tak mohou získat kompletní řešení, které se skládá z dobíjecí stanice, back-endového systému ChargeUp CPO a aplikace pro řidiče ChargeUp ESP od jednoho dodavatele. Díky řídicímu systému budou mít kompletní přehled o dobíjení a správě dobíjecích stanic. Prostřednictvím aplikace zákazníci v případě zájmu své dobíječky zpřístupní veřejnosti včetně možnosti zpoplatnění.

Datum zveřejnění

29.08.2022

Zdroj informací

ChargeUp

Foto: ChargeUp

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3076 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál