Servind

Speciály Tatra na Jičínském veletrhu

Speciály Tatra na Jičínském veletrhu

Tradiční Jičínský veletrh se uskutečnil v areálu firmy Kobit. Šlo o již 26. ročník odborné přehlídky komunálních, silničářských, hasičských vozidel a speciálních nástaveb i techniky.

V Jičíně sešlo 50 vystavovatelů, kteří představili novinky na výstavní ploše i v rámci dynamických komentovaných prezentací.

Tatra Trucks a partnerské společnosti z holdingu Czechoslovak Group – Truck Servis Group a Karbox - předvedly vozy Tatra určené pro různé použití v několika segmentech. Šlo například o hasičské speciály Tatra Force CAS 30 6x6, Tatra Phoenix 8x8 KN Záchranného útvaru HZS ČR, vyprošťovací automobil Tatra Force 6x6 pro HZS Moravskoslezského kraje a několik dalších vozidel, jako např. Tatra Terra 4x4 CAS 20 pro HZS Královehradeckého kraje.

Univerzálnost vozů Tatra pro civilní sektor ilustrovala i silničářská verze Phoenix 4x4 s radlicí pro zimní údržbu komunikací a další provedení kopřivnických vozů s nástavbami firmy Kobit.

Speciály pro ozbrojené síly reprezentovaly vozy Tatra Force 6x6 a 8x8 jako tahač cisternových návěsů CNS a automobil pro převoz cisternových kontejnerů.

Zástupci společnosti Tatra Trucks, včetně generálního ředitele automobilky Pavla Lazara, navíc získali pozitivní zpětnou vazbu a ohlasy týkající se nasazení vozů Tatra během požáru v národním parku České Švýcarsko u Hřenska. Většina nasazené techniky, ať již moderní nebo starší v rukách dobrovolných hasičů, využívala podvozky Tatra, přičemž se v náročném terénu i v složitých podmínkách pro zásahy velmi dobře osvědčila.

Na základě výsledků výběrového řízení Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR z první poloviny tohoto roku získala firma Kobit ve spolupráci s automobilkou Tatra Trucks zakázku na nákup až 50 vozidel CAS 30 na podvozku Tatra Force 6x6 pro hasičské jednotky HZS ČR, včetně požárního příslušenství a komunikačních prostředků v průběhu dvou let v ceně přesahující 392 milionů Kč bez DPH.

Datum zveřejnění

30.08.2022

Zdroj informací

Tatra Trucks

Foto: Tatra Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1978 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál