Servind

DB Schenker rozšiřuje terminál v Rudné u Prahy

DB Schenker rozšiřuje terminál v Rudné u Prahy

Globální poskytovatel logistických řešení DB Schenker rozšiřuje kapacity ve svém terminálu v Rudné u Prahy. Před devíti lety tam otevřel administrativní budovu a sklad, který dodnes patří k jeho největším cross-dock terminálům v ČR, nyní jeho kapacitu navýší o dalších 50 %. 

Nová část terminálu má 4421 m2 a je koncipována tak, aby umožnila různé způsoby využití. Primárně je určena pro cross-dockové operace, ale v závislosti na požadavcích trhu v ní bude možné rychle začít realizovat i tzv. projekty s přidanou hodnotou.

Oba sklady nabídnou řadu přepravních a logistických služeb. Součástí komplexu je také dedikovaný sklad pro nebezpečné a hořlavé látky (ADR). Celkově má sklad díky množství nejmodernějších elektronických prvků vysokou úroveň bezpečnosti práce jak pro zaměstnance, tak i pro externí partnery, například řidiče kamionů.

Aktuálně bude DB Schenker v této lokalitě i díky dalšímu plánovanému rozvoji nabízet desítky nových pracovních pozic. Nová budova je propojena se stávajícím terminálem, ale zázemí bude mít svoje vlastní včetně kanceláří. Pro skladníky se zde vybudovaly nové šatny a sprchy, zvenčí přibyla nová parkovací místa. V plánu je rozšíření nabíjecího zázemí pro osobní a nákladní vozidla.

Budova splňuje certifikaci TAPA A. Už původní terminál i kancelářská část, do kterých se společnost stěhovala před 9 lety, vynikaly udržitelnými prvky jako nižší energetická náročnost, šetrnější spotřeba vody a inteligentní ovládání světel. „V souvislosti s naší energetickou šetrností zde plánujeme dostavbu menší fotovoltaické elektrárny s kapacitou pro vlastní potřebu. Chceme být při nepředvídatelných výkyvech v cenách elektrické energie alespoň částečně soběstační a mít tak v dnešní době i naše služby cenově více konkurenceschopné,“ řekl k dalším plánům ředitel společnosti DB Schenker Tomáš Holomoucký.

V areálu má DB Schenker také vlastní CNG plnicí stanici. Alternativní palivo pohání především nákladní vozy pro městkou logistiku a rovněž podstatnou část flotily osobních vozů. Testuje se zde také kamion na LNG.

Datum zveřejnění

13.09.2022

Zdroj informací

DB Schenker

Foto: DB Schenker

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3681 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál