Servind

Nové vedení LKQ Europe

Nové vedení LKQ Europe

Společnost LKQ Corporation, přední dodavatel alternativních a speciálních dílů pro opravy a příslušenství automobilů a jiných vozidel, oznámila následující jmenování do vedení firmy s okamžitou platností:

Varun Laroyia, výkonný viceprezident a finanční ředitel, byl jmenován výkonným a generálním ředitelem společnosti LKQ Europe. Vystřídá Arnda Franze, který z LKQ Europe odchází do Mahle Group na pozici generálního ředitele, ve které působil 18 let před nástupem do LKQ Europe.

Rick Galloway, finanční ředitel velkoobchodního segmentu pro Severní Ameriku a samoobslužného segmentu LKQ, byl jmenován do funkce senior viceprezidenta a finančního ředitele společnosti LKQ.

Pobočka LKQ Corporation LKQ Europe s hlavním sídlem ve švýcarském Zugu je předním distributorem náhradních dílů pro automobily, užitková vozidla a průmyslová vozidla v Evropě. Skupinu zastupují společnosti Euro Car Parts, LKQ Fource, RHIAG Group, Elit, LKQ CZ, Stahlgruber Group a specialista na recyklaci Atracco. LKQ drží také menšinový podíl v MEKO Group.

Prezident a výkonný ředitel LKQ Dominick Zarcone k personálním změnám řekl: „Varun Laroyia byl posledních pět let hnací silou a velkým hybatelem změn ve společnosti LKQ. Těší mě, že se ujal této funkce díky dobrému vedení a znalostem společnosti i evropského trhu. Varun byl mým partnerem při transformaci LKQ, kterému jsem vždy důvěřoval. Ve společnosti se výrazně zaměřil na program provozní dokonalosti, zavedl důležité metriky výkonu a hodnocení, zlepšil efektivitu našeho pracovního kapitálu a cash flow, důsledně revidoval naše portfolio podniků a promyšleně řídil rozhodnutí o alokaci kapitálu. Tyto zkušenosti a jeho strategická vize budou hrát klíčovou roli při posunu společnosti LKQ Europe na vyšší úroveň. Je podstatné, že tato změna ve vedení přichází v době, kdy je náš evropský byznys na dobré cestě k dosažení svých dlouhodobých cílů.“

Varun Laroyia uvedl: „Těší mě příležitost převzít roli generálního ředitele LKQ Europe a vést tak největšího distributora náhradních dílů pro automobilový průmysl v Evropě. Těším se na spolupráci se všemi našimi klíčovými zainteresovanými stranami, včetně zákazníků, partnerů z řad dodavatelů a talentovaného týmu v celé Evropě, abychom se posunuli dále a využili všechny příležitosti, které se nám na evropském trhu nabízejí. Priorit mám několik. Prohlubovat naší konkurenční pozici, růst rychleji než trh, pokračovat v rostoucím zisku a generovat volný peněžní tok.“

Dominick Zarcone dále konstatoval: „Rick Galloway se v posledních několika letech zásadním způsobem podílel na dosažení rekordních marží EBITDA v našich segmentech velkoobchodu v Severní Americe a samoobsluhy, neboť dosáhl významné provozní a finanční efektivity. Je pro nás přirozeným partnerem, který zajistí kontinuitu při realizaci našich strategických priorit, které mají za cíl přinést hodnotu našim akcionářům. Věříme, že Rickovy bohaté provozní zkušenosti a jasné pochopení naší strategie zaměřené na výnosy budou společnosti LKQ ku prospěchu.“

„Je mi ctí, že mohu nastoupit na toto nové místo v době, která je pro společnost nesmírně důležitá. LKQ má dobrou výchozí pozici pro dlouhodobý úspěch a já se těším na řízení našich finančních a strategických iniciativ a také na to, že spolu se schopným finančním týmem budu moci pokračovat v realizaci naší strategie vyvážené alokace kapitálu,“ uvedl Rick Galloway

„Jmenování Varuna a Ricka svědčí o síle našeho manažerského týmu a o našem zaměření na rozvoj talentů a plánování nástupnictví. Jménem představenstva a našeho širšího vedoucího týmu chci Arndovi poděkovat za jeho oddanost a nasazení pro LKQ. Přejeme mu mnoho úspěchů v jeho nové roli ve společnosti Mahle, která je i nadále klíčovým partnerem v oblasti dodávek pro naše evropské operace,“ uzavřel Dominick Zarcone.

Varun Laroyia působí od roku 2017 jako výkonný viceprezident a finanční ředitel společnosti LKQ. Před nástupem do společnosti působil jako finanční ředitel divize Global Workplace Solutions (GWS) společnosti CBRE poté, co CBRE převzala divizi GWS od společnosti Johnson Controls, kde zastával různé pozice včetně finančního ředitele a viceprezidenta pro informační technologie. Laroyia dříve působil také na několika pozicích ve společnostech Gateway, General Electric a KPMG v Evropě a Severní Americe. Je nezávislým členem představenstva společnosti Univar Solutions.

Rick Galloway působí od roku 2019 jako finanční ředitel velkoobchodního segmentu pro Severní Ameriku a samoobslužného segmentu společnosti LKQ. Před nástupem do LKQ zastával mezi lety 2010 a 2019 různé pozice ve společnosti Alcoa, včetně pozice finančního ředitele divize Engineered Products and Solutions. Galloway začal svou kariéru ve veřejném účetnictví u společnosti Grant Thornton jako auditor u klientů z různých průmyslových odvětví, včetně výroby, těžby ropy a plynu, neziskových organizací a státní správy.

Datum zveřejnění

21.09.2022

Zdroj informací

LKQ

Foto: LKQ

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2744 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál