Servind

Ocenění pro nejchytřejšího řidiče

Ocenění pro nejchytřejšího řidiče

Mezinárodní veletrh zařízení, náhradních dílů, autopříslušenství a služeb v automobilovém průmyslu  Automechanika Frankfurt vybral mezi vystavovateli a návštěvníky, kteří se zúčastnili doprovodné akce FIA Smart Driving Challenge (FIA SDC), nejchytřejšího řidiče. Veletrh Automechanika Frankfurt touto akcí přispěl k propagaci bezpečné a ekologické jízdy.

Veletrh Automechanika Frankfurt společně s Mezinárodní automobilovou federací FIA a Greater Than, švédskou společností zabývající se umělou inteligencí a technologickými inovacemi v pojišťovnictví, pozval ještě před zahájením veletrhu účastníky na doprovodnou akci FIA SDC Subevent, který se konal v květnu a červnu. Účastníci dosáhli díky své jízdě během samotné akce i jejího tréninkového kola v průměru 9 % úspory CO2 a ukázali tak jak přispět k čistšímu prostředí kolem silnic. Vítězný řidič Alexandre Stricher dosáhl působivé úspory CO2 ve výši 33 %. Své ocenění převzal na slavnostním ceremoniálu na veletrhu Automechanika ve Frankfurtu. 

„Je jasné, že jako mezinárodní platforma pro setkávání všech subjektů na trhu s náhradními díly pro automobilový průmysl máme udržitelnost na prvním místě. Účast v této výzvě nám pomohla zvýšit povědomí o významu bezpečného a udržitelného stylu jízdy a posílila naše mezinárodní kontakty, protože do akce se zapojili vystavovatelé i návštěvníci již několik měsíců před veletrhem,“ říká ředitel veletrhu Automechanika Frankfurt Olaf Musshoff. 

Cílem akce FIA SDC Subevent při veletrhu Automechanika Frankfurt bylo zprostředkovat vystavovatelům a návštěvníkům možnost posoudit vliv svého jízdního stylu na bezpečnost silničního provozu a emise CO2 a umožnit jim si osvojit chytré řízení velmi příjemným způsobem.

„Partnerství s předními mezinárodními akcemi, jako je Automechanika Frankfurt, je ideální příležitostí, jak podtrhnout význam bezpečné a udržitelné jízdy. Pokud máme zlepšit situaci na silnicích, zachránit životy a reagovat na změny klimatu, musíme spolupracovat a jednat rychle," říká , generální tajemnice FIA pro automobilovou mobilitu a cestovní ruch Onika Millerová.

Soutěž FIA SDC, organizovaná společností Greater Than ve spolupráci s FIA, je jedinou akcí na světě, jež oceňuje chytré dovednosti za volantem. Je to celosvětová soutěž, v níž může každý řidič vyzvat sebe i ostatní k chytré a úsporné jízdě. Společnosti, kluby a další organizace se mohou k akci FIA SDC připojit a vyhlásit vlastní výzvy pro zaměstnance, členy, sponzory nebo kohokoli jiného, kdo rád přispěje k bezpečnějšímu a udržitelnějšímu stylu jízdy. 

Díky analýze jízdního stylu v reálném čase, jíž umožňuje technologie umělé inteligence použitá v soutěži a vyvinutá společností Greater Than, se mohou účastníci akce rychle naučit jak jezdit chytřeji, snížit svůj dopad na životní prostředí a omezit riziko nehody.

„Jsme nadšeni, že Automechanika Frankfurt dokázala najít cestu, jak přispět k udržitelné mobilitě zprostředkováním akce FIA SDC vystavovatelům a návštěvníkům. Velké akce tohoto typu jsou ideální příležitostí ke zvýšení povědomí o důležitých tématech, jako jsou bezpečnost silničního provozu a jeho vliv na životní prostředí. Byl bych rád, kdyby i ostatní organizátoři klíčových akcí následovali příkladu Automechaniky Frankfurt a využily svých rozsáhlých kontaktů k podpoře tohoto důležitého poslání,“ řekla obchodní ředitelka společnosti Greater Than Johanna Forseke. 

Datum zveřejnění

21.09.2022

Zdroj informací

Messe Frankfurt

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Jens Liebchen

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2047 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál