Servind

Zájem o prémiová paliva

Zájem o prémiová paliva

Navzdory vyšší ceně se tankování prémiových paliv vyplatí, myslí si dvě třetiny motoristů. Jejich názory mapoval MOL při uvedení nové generace prémiových paliv MOL Evo 3 plus.

Z průzkumu společnosti MOL Česká republika vyplývá, že téměř tři čtvrtiny českých motoristů mají povědomí o výhodách prémiových paliv. Přes 45 % respondentů uvedlo jako hlavní výhodu čištění motoru, 18 % si tato paliva spojuje s nižší spotřebou a 10 % s menšími dopady na životní prostředí. Celých 65 % se zároveň přiklání k tomu, že se vyplatí prémiové palivo tankovat alespoň občas, navzdory jeho vyšší ceně. Avšak v odpovědi na otázku, zda oni sami kvalitnější naftu či benzin tankují, odpovědělo kladně pouze 17 %. Společnost MOL mapovala názory motoristické veřejnosti u příležitosti uvedení nové řady aditivovaných paliv EVO Plus 3 na český trh.

Odborníci se shodují, že přirozenou bariérou většího rozšíření prémiových paliv je jejich vyšší cena. Ostatně sami respondenti průzkumu se domnívají, že tato paliva používají především movitější majitelé nových vozů (61 % odpovědí). Nicméně už druhá nejčastější odpověď na tuto otázku ukazuje, že je možné se na věc dívat i z jiného úhlu: 34 % respondentů vyslovilo přesvědčení, že prémiová paliva tankují uvědomělí řidiči. A právě role prémiových paliv v údržbě vozu, může v příštích letech vést k jejich většímu rozšíření.

Zdá se, že vyšší pořizovací ceny vozidel povedou řadu motoristů ke zvýšení péče o svá vozidla, ve snaze co nejvíce prodloužit jejich životnost. V průzkumu se k tomuto názoru přiklánělo 42 % respondentů a následně 64 % uvedlo, že se v reakci na tento trend bude snažit vlastnit vozidlo déle.

Datum zveřejnění

23.09.2022

Zdroj informací

MOL

Foto: MOL

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2348 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál