Servind

Ocenění pro Mercedes-Benz eActros LongHaul

Ocenění pro Mercedes-Benz eActros LongHaul

Mercedes-Benz eActros LongHaul získal ocenění „2023 Truck Innovation Award“. Prestižní oborové ocenění uděluje zvláště inovativním nákladním vozům porota International Truck of the Year (IToY).

Těžký elektrický eActros LongHaul pro dálkovou přepravu je vrcholným exponátem veletrhu IAA Transportation 2022 v Hannoveru. Mercedes-Benz Trucks jej představil jako prototyp na tiskové konferenci před zahájením IAA. Elektromobil má dojezd kolem 500 km na jedno nabití akumulátoru a je schopen vysoce výkonného nabíjení. Připravenost pro sériovou výrobu je plánována na rok 2024.

Ředitelka Mercedes-Benz Trucks Karin Rådströmová cenu převzala z rukou předsedy poroty IToY Gianenrica Griffiniho při slavnostním vyhlašování výsledků na veletrhu IAA Transportation 2022 v Hannoveru. Rozhodující pro výsledek hlasování byl inovativní celkový technologický koncept s technologií akumulátorů LFP, nová elektrická hnací náprava a vysoká rychlost vývoje Mercedes-Benz Trucks.

V posledních letech získaly cenu za inovaci také Mercedes-Benz eActros pro těžkou distribuční dopravu a nákladní vozidlo s palivovými články na vodíkový pohon Mercedes-Benz GenH2 Truck.

Datum zveřejnění

27.09.2022

Zdroj informací

Daimler Truck

Foto: Daimler Truck

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2086 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál