Servind

Pojištění elektromobilů? Problém vyřešen!

Pojištění elektromobilů? Problém vyřešen!

S ohledem na pojištění elektromobilů pojišťovny zatím mnohdy tápou, sbírají data a nabídka pojištění je tak omezená. Čeští zákazníci však už nyní mohou sjednávat i doplňkové pojištění, jako jsou prodloužené záruky nebo pojištění GAP.

Snižování uhlíkové stopy je jedním z nejdůležitějších globálních témat současnosti. Evropská unie chce dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality a nedávno tak Evropský parlament schválil návrh, který by měl od roku 2035 zakázat prodej nových osobních aut a lehkých užitkových vozů se spalovacími motory.

Celkově je dnes už každé 10. registrované nové osobní vozidlo v Evropské unii elektrické, a přestože je v České republice jejich podíl zatím 2 %, očekává se že do roku 2030 bude elektrifikovaných 60 až 65 % nových vozů v Česku. V současnosti se stále více Čechů obrací k elektromobilům z důvodu zhoršené dostupnosti klasických nových vozů. Jen za období prvních šesti měsíců roku 2022 tak došlo meziročně k 88% nárustu registrací osobních elektrických vozidel.

Stoupá i popularita ojetých elektromobilů. Čtvrtinu letošních registrací tvořila právě ojetá vozidla. A protože Češi mají, z důvodu jejich větší cenové dostupnosti, obecně o ojetá auta velký zájem, odborníci vidí v sekundárním trhu ojetých vozidel velký potenciál pro zrychlení nástupu elektromobility v Česku.

Popularita elektromobilů bude stoupat také s rozvojem infrastruktury a navyšováním počtu dobíjecích míst. Podle plánů ministerstva dopravy by jich mělo během šesti let vzniknout 17 000 a investice do nich mají přesáhnout 5,5 miliardy korun. Velkým argumentem pro pořízení elektromobilu jsou také nižší náklady na údržbu a provoz. Například automobilka Volkswagen spočítala u svých elektrických vozidel úsporu na servisních nákladech až 35 %.

Inovativní pojištění pro nové i ojeté elektromobily

Nástup elektromobility nepřináší revoluci pouze na silnicích, ale také v dalších službách, které s ní souvisí. Výjimkou není ani pojištění. Protože se však elektromobily nepohybují na silnicích dlouho, pojišťovnám chybí potřebná data k vyhodnocení rizik, ať už se jedná o závady, životnost baterií nebo o likvidace škod. Obávají se například vyššího rizika požárů či vyšších nákladů na opravy kvůli složitějším technologiím, a proto jsou v poskytování pojištění velice opatrné a na trhu není mnoho možností.

Průkopníkem doplňkového pojištění pro nové i ojeté vozy s alternativním pohonem je v České republice i dalších zemích střední a východní Evropy DEFEND INSURANCE GROUP, která se již více než 25 let zaměřuje na inovativní pojistná řešení pro automobilový průmysl a související produkty a služby, které si můžete sjednat u téměř 4000 prodejců nových a ojetých automobilů, pojistných makléřů a autorizovaných zástupců na sedmi evropských trzích.

Již od roku 2018 má DEFEND INSURANCE GROUP v nabídce GAP pojištění pro elektromobily, hybridy a vozy s pohonem na LPG a CNG. Aktuálně DEFEND INSURANCE GROUP uvádí na český trh prodlouženou záruku čistě pro elektromobily.

„S tím jak stoupá poptávka po elektromobilech, stoupá také poptávka po jejich pojištění. Koupě a provoz vozidla představuje totiž pro každou domácnost jeden z největších výdajů, kdy je nutné zvážit i rizika možných dodatečných výdajů na opravy či ztrátu vozidla v důsledku totální škody nebo krádeže a v případě elektromobilů jsou tyto výdaje ještě vyšší, protože se v Česku jedná o jedny z nejdražších vozů. Přišli jsme tedy jako jedni z prvních s GAP pojištěním a aktuálně i prodlouženou zárukou pro elektromobily,“ vysvětluje Gabriela Motejzíková, Country Managerka DEFEND INSURANCE GROUP pro Českou republiku, s tím, že možnost sjednat si pro elektromobil pojištění může být také zásadním prodejním argumentem, proč se nebát vůz na elektrický pohon pořídit.

Ochrana pro případ nečekaných poruch včetně selhání baterie

Kolem elektromobilů a životnosti jejich součástek je stále hodně neznámých, a právě to je důvodem, proč od jejich koupě řada Čechů ustoupí. S prodlouženou zárukou se ale řidiči nemusí náhlých mechanických a elektrických poruch obávat. Záruka DEFEND Car Protect e-DELUXE nabízí ochranu téměř na úrovni tovární záruky a kryje všechny důležité díly včetně baterie a nabíječky. Je možné ji sjednat pro elektromobily až 6 let staré se 160 000 najetými kilometry a velkou výhodou pro řidiče i prodejce je řada volitelných parametrů, které umožňují záruku upravit na míru potřebám klienta i obchodní strategii dealera. K dispozici je navíc neomezený počet pojistných událostí až do výše limitu pojistného plnění, který může být na jednu pojistnou událost i souhrnně až ve výši pořizovací ceny vozu, což je v případě elektromobilů, které patří k dražším vozům, velkou výhodou. Záruky DEFEND navíc kryjí nejen autodíly, ale také cenu práce dle ceníku servisu, odtah vozidla, případně i náhradní vozidlo v rámci doplňkového krytí.

Ochrana hodnoty elektromobilu

Chránit se je možné i před finanční ztrátou v důsledku poklesu ceny elektromobilu, což je pro řadu modelů téměř nutností, protože je trápí rychlý pokles hodnoty. Pro případ totální škody či krádeže je možné si sjednat pojištění DEFEND Gap, které kryje rozdíl mezi pořizovací cenou vozu a tržní cenou v době škody, případně chrání proti dluhu vůči leasingové společnosti nebo bance. Stejně jako prodloužená záruka i Gap pojištění od DEFEND INSURANCE nabízí řadu volitelných parametrů, aby si klienti mohli pojištění nastavit podle svých potřeb a neplatit nic navíc.

Kvalita na prvním místě

„Elektromobilita nabírá v Česku na obrátkách a v dalších letech bude její podpora i tlak na její rozvoj stoupat. V DEFEND INSURANCE GROUP jsme na to připraveni a již dnes našim partnerům a jejich klientům nabízíme pojištění elektromobilů a dalších vozidel s alternativním pohonem spolu s naším kvalitním zákaznickým servisem a rychlým vyřizováním škod. Klienti jsou pro nás vždy na prvním místě a vážíme si důvěry, kterou do nás vkládají. Díky tomu poskytujeme partnerům, kteří naše produkty nabízí, nejen příležitost pro obchodní růst, ale významně přispíváme i k budování loajality zákazníků vůči jejich společnostem,“ uzavírá Gabriela Motejzíková.

Rádi byste začali nabízet prodlouženou záruku a GAP pojištění pro elektromobily? Neváhejte se ozvat DEFEND INSURANCE na e-mail info@defendinsurance.eu nebo telefonní číslo +420 233 103 111.

Datum zveřejnění

06.10.2022

Zdroj informací

DEFEND INSURANCE

Foto: DEFEND INSURANCE

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.214 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál