Servind

Fordy E-Transit v barvách DHL

Fordy E-Transit v barvách DHL

České zastoupení přepravní služby DHL Express, která je součástí mezinárodní logistické skupiny DHL, převzalo do užívání prvních 14 vozů E-Transit s elektrickým pohonem. Po Velké Británii se Česká republika stává druhou zemí v Evropě, kde byly tyto užitkové automobily předány.

Společnost DHL Express se rozhodla pro vozy E-Transit v provedení Trend 350 L3H3, tedy s dlouhým rozvorem a vysokou střechou. Pohání je elektromotor o výkonu 135 kW napájený akumulátorem s kapacitou 68 kWh.

Na přestavbě pro potřeby DHL spolupracoval český Ford se specializovanou společností Modul-System. I takto specificky upravené E-Transity si zachovávají hodnotu dojezdu 220 km v kombinovaném režimu a až 346 km v městském provozu.

E-Transit je jedním ze pěti nových elektrických užitkových vozů Ford Pro, které se v Evropě objeví do roku 2024. V roce 2023 dorazí nový Transit Custom a víceúčelové Tourneo Custom, o rok později bude následovat menší dodávka Transit Courier nové generace a víceúčelové Tourneo Courier.

Společnost DHL Express provozuje v České republice celkem 212 vozidel, z toho 93 lehkých užitkových. Využívá také smluvní přepravce s vozovým parkem čítajícím dohromady přibližně 300 automobilů. Nákup 14 vozů Ford E-Transit financuje formou operativního leasingu společnost ALD.

„Ford Pro E-Transit představuje nové měřítko produktivity, užitné hodnoty i vlastnické zkušenosti. Jeho elektrický pohon, plně zachovaná přepravní kapacita a integrovaný podpůrný ekosystém Ford Pro znamenají pro provozovatele lehkých užitkových automobilů významný skok vpřed a jsem hrdý na to, že v České republice předáváme tyto vozy jako druzí na světě. E-Transit i menší, nedávno představený E-Transit Custom jsou významnou součástí našeho závazku zpřístupnit přednosti elektrického pohonu co nejširšímu okruhu zákazníků,“ řekl Country Manager Fordu pro Českou republiku Libor Beneš.

„Jako provozovatel rozsáhlého vozového parku vnímáme důležitost našeho příspěvku ke snižování uhlíkové stopy. Elektrické užitkové vozy jako E-Transit budou k dosažení udržitelné logistiky klíčové. Nemenší význam jsme nicméně při výběru nových bezemisních dodávek přikládali užitným vlastnostem. E-Transit ve verzi do 3,5 t nabízí téměř stejnou přepravní kapacitu jako jeho příbuzní se spalovacím motorem, nejmodernější palubní systémy včetně online dálkového přístupu a mimořádně příznivé provozní náklady. Proto pro nás byl první volbou. Klíčovým aspektem pro další zvýšení podílu elektrických užitkových vozidel v našem vozovém parku je již projednávané zvýšení celkové provozní hmotnosti vozidel s alternativním pohonem pro řidičské oprávnění sk. B na 4,25 t, jak je již v platnosti v mnoha zemích EU,“ řekl provozní ředitel společnosti DHL Express Pavel Šmejkal.

Datum zveřejnění

07.10.2022

Zdroj informací

Ford

FOTO: Ford

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2401 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál