Servind

Oslava 30 let Servindu ve stylu Oktoberfestu se vyvedla

Oslava 30 let Servindu ve stylu Oktoberfestu se vyvedla

Nádherné babí léto podtrhlo slavnostní atmosféru oslavy 30. narozenin společnosti Servind, která je již od roku 1992 předním dodavatelem lakovacích materiálů a nátěrových hmot do oblasti autoopravárenství a průmyslu. Její produktové portfolio je zastoupeno i v českých a slovenských karosárnách nebo mechanických dílnách.

Oslava, kterou navštívilo přes 300 zákazníků a obchodních partnerů, se nesla v neformální atmosféře, a to i díky tomu, že byla připravena ve stylu Oktoberfestu.

„Ještě před Covidem jsme brali naše zákazníky do Mnichova na Oktoberfest. Poslední dva roky to však nebylo možné. O to více na tento zážitek naši zákazníci vzpomínali. Servind byl založen v říjnu, kdy se Oktoberfest tradičně koná, a proto jsme si řekli: Proč si neuspořádat vlastní Oktoberfest přímo u nás. A tak vznikla myšlenka na oslavu našich kulatin,“ vysvětluje téma narozeninové oslavy jednatel společnosti Servind David Bártek.

Již od začátku bylo jasné, že se oslava narozenin vyvede. Venku svítilo sluníčko, zákazníci přijížděli v dobré náladě a byli zvědaví kde a jak se Oktoberfest v tuchoměřickém sídle společnosti odehraje. Po krátkém přivítání před společností byli nasměrováni do obrovského párty stanu v zadní části areálu, kde už na ně čekali zástupci Servindu.

Úvodní krátkou řeč a poděkování pronesli jednatel společnosti David Bártek a spolumajitel Servindu Petr Kotval. Následně měli hosté možnost ochutnat tradiční bavorské speciality i projít se zázemím firmy. Během prohlídky na ně čekala stanoviště, kde si mohli vyzkoušet, jak se správně čepuje pivo, nahlédnout pod pokličku robotického broušení, otestovat různé druhy „šnapsů“ nebo třeba zkusit uhodnout servírovaná piva.

Po firemní tour je okouzlil Tomasiano, profesionální kouzelník a nositel mnoha ocenění za mikromagii, zahráli skvělá kapela Ideal Band a DJka Sonia Edde, která celý večer navíc moderovala.

„Myslím, že jsme si oslavu všichni velice užili. Potvrzují to i první reakce našich hostů. Oslava se nám protáhla na dva dny, protože v pátek jsme slavili ještě společně s našimi zaměstnanci. Za to, že jsme na trhu 30 let a mohli jsme uspořádat takovou narozeninovou party, vděčíme našim zákazníkům, obchodním partnerům a samozřejmě také našim kolegům. Za to bych jim všem chtěl od srdce poděkovat. Těším se na naše další setkání, ať už pracovní nebo třeba i podobně neformální,“ řekl David Bártek.

Milníky společnosti

1992      Založení obchodní společnosti Servind, s. r. o., podepsání smlouvy o výhradním zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku s předním evropským výrobcem autoopravárenských laků Standox v německém Wuppertalu. Kromě nabídky prémiových laků jsou součástí sortimentu průmyslové nátěrové systémy Standofleet a Multimix. Společnost zahajuje svou činnost v Praze-Střešovicích s pěti zaměstnanci.

1993      Rozšíření portfolia v oblasti příslušenství a vybavení pro autolakovny o uznávané exkluzivní producenty Mirka (brusivo, leštění, brusné nářadí), Colad (pomůcky pro lakování), Sata (stříkací technika a ochrana dýchacích cest), Hamach a Festo (brusné nářadí), Lutro a Termomeccanica (stříkací a sušicí kabiny) a jiné. Servind se stává systémovým dodavatelem kompletního sortimentu pro autolakovny způsobem „vše z jedné ruky“. Založení společnosti Servind Slovakia, s. r. o., se sídlem v Dubnici nad Váhom.

1995      Vznik divize průmyslových nátěrových hmot se širokým sortimentem mokrých i práškových barev. Expanze společnosti do oblasti průmyslu včetně automobilového a jeho subdodavatelských odvětví.

2000      Otevření školicího střediska v sídle společnosti Servind v pražských Střešovicích. Vznik konceptu pravidelných lakařských školení.

2001      Smutným rokem byl rok 2001, kdy zemřel jeden ze zakladatelů společnosti Servind Ing. Petr Kotval.

2002      Otevření vlastního sídla Servind Slovakia, s. r. o., v Ilavě. Součástí je kompletní administrativně‑logistické centrum včetně lakařského školicího střediska. Servind má 100% pokrytí ČR i SR sítí vlastních provozoven a v oblasti Autoopravárenství je přímým dodavatelem všech klientů.

2007      Plošné zavedení vodou ředitelných ekologických autoopravárenských laků Standohyd. Komplexní zaškolení zákazníků a obchodních partnerů do nové technologie ve vlastním školicím středisku. Získání zastoupení pro průmyslové nátěry Mäder a Soficor Mäder.

2009      Servind se stává dodavatelem všech automobilek v České republice i na Slovensku. Podílí se tak na výrobě každého automobilu vyrobeného u nás. Otevření nové provozovny Servind v Brně s kompletním administrativním, skladovým i technickým zázemím pro region Moravy. Zavedení sítě nezávislých klempíren a lakoven Repanet, pracujících s produkty Standox, v České republice.

2010      Získání zastoupení tradičního německého výrobce barev na dřevo – společnosti Hesse Lignal. Vstup společnosti do segmentu nábytkářského průmyslu s kompletním sortimentem pro povrchové úpravy. Zavedení nové revoluční technologie Symach pro rychlé a úsporné sušení autolaků v partnerských autolakovnách.

2011      Uvedení technologicky nejpokrokovějšího vodou ředitelného lakovacího systému Standoblue. Položení základního kamene nového administrativně-logistického centra Servind v Tuchoměřicích.

2012      Otevření nového sídla společnosti u příležitosti 20letého působení společnosti Servind. V lokalitě obce Tuchoměřice v blízkosti Letiště Václava Havla Praha tak vznikl administrativně‑logistický komplex, jehož součástí je jedno z nejmodernějších lakařských tréninkových center ve střední a východní Evropě.

2015      Rozšíření portfolia o karosářské přípravky, měřicí diagnostiku a karosářská opravárenská řešení od švédské společnosti Car-O-Liner. Aktivní vstup do oblasti vybavení a technologií pro karosárny.

2016      Získání výhradního zastoupení barev na plasty firmy Mäder Plastilack AG. Zastoupení olejů a maziv Castrol pro segment autorizovaných servisů. Otevření unikátního karosářského tréninkového centra v Tuchoměřicích.

2020      Vznik průmyslové sekce Business Development, která se věnuje automatizaci a robotizaci procesů zejména v oblasti přípravy a finalizace povrchu v přímé souvislosti s rychle se rozvíjejícím konceptem výroby Průmysl 4.0.

2022      Třicet let působení společnosti na náročném českém trhu.

Datum zveřejnění

13.10.2022

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.242 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál