Servind

Volvo FL Electric jezdí pro Lidl

Volvo FL Electric jezdí pro Lidl

Společnost Lidl zahájila zásobování svých prodejen s plně elektrickým nákladním vozidlem Volvo. Ve spolupráci s C.S.Cargo tak ze svého distribučního centra v Buštěhradu pravidelně zaváží zboží do prodejen v centru Prahy.

Společnost C.S.Cargo pro Lidl intenzivně testovala v provozu elektrické nákladní vozidlo Volvo FL Electric již v loňském roce a po vyhodnocení všech kritérií se rozhodla verzi Volvo FE Electric v chladírenském provedení zařadit do své flotily.

Elektrické nákladní vozidlo Volvo FE Electric o celkové hmotnosti 19,5 tuny a užitečném zatížení 8 t ujede na jedno nabití 150 - 200 km v závislosti na intenzitě provozu chladicího agregátu, který je též napájen z trakčního akumulátoru. Během jednoho dne dokáže vozidlo zásobit dvě pražské prodejny a jednu prodejnu v blízkosti buštěhradského skladu.

„C.S.Cargo je pro Volvo Group Czech Republic důležitým zákazníkem. Náš obchodní vztah začal v roce 1999 a do dnešního dne jsme uzavřeli smlouvy na 322 nových nákladních vozidel. Předávka prvního BEV do C.S.Cargo je pod číslem 323,“ řekl John Muldoon, generální ředitel společnosti Volvo Group Czech Republic.

„První elektrické nákladní vozidlo v našich službách znamená zlomový moment v naší logistice. Již v loňském roce se nám podařilo do naší flotily zapojit vozidlo na pohon zkapalněným zemním plynem –⁠ LNG. Nyní se však posuneme v našem cíli ohledně omezování emisí zase o krok dál. Těší nás, že se společnost Volvo Trucks odhodlaně pustila do vývoje těchto unikátních vozidel, s jejichž pomocí naše logistika omezí dopady na životní prostředí. Jsme rádi, že máme tak silného partnera jako společnost C.S.CARGO, s nímž spouštíme zásobování našich prodejen prvním nákladním elektrovozem, který bude v České republice v našem oboru jezdit,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Technická specifikace elektrického nákladního vozidla Volvo FE Electric 42 R

Rozvor náprav: 4750 mm

Celková délka: 8720 mm

Celková výška: 4000 mm

Motor: 2x synchronní s permanentními magnety

Maximální výkon: 400 kW

Maximální točivý moment: 800 N.m

Převodovka: dvourychlostní

Odpružení přední a zadní nápravy: vzduchové

Akumulátory: 4, 265 kWh

Nabíjení: AC 22 kW, DC 50-150 kW

Celková hmotnost: 19 500 kg

Provozní hmotnost: 11 169 kg

Užitečné zatížení: 8 331 kg

Nástavba: mrazírenská Lamberet

Chladící agregát: Carrier Syberia

Hydraulická plošina: skládací Bär 1500 R21

15 euro palet

Zadní roleta zaručuje velkou energetickou i časovou úsporu

Datum zveřejnění

15.11.2022

Zdroj informací

Volvo Group

Foto: Volvo Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3145 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál