Servind

Nostalgické devadesátky

Nostalgické devadesátky

Společnost Servind, která je jedničkou v oblasti dodávek autoopravárenského lakování a karosářského vybavení, předním dodavatelem lakovacích materiálů a produktů pro přípravu povrchu do průmyslu a autorizovaným distributorem olejů a maziv Castrol do značkových servisů, letos oslavila 30 let na náročném českém lakařském trhu. Stejné výročí čeká její dceřinou společnost na Slovensku Servind Slovakia v roce 2023. Jako poděkování za úspěšná léta připravili v Servindu pro své obchodní partnery vlastní originální kalendář připomínající období začátků firmy v 90. letech.

Devadesátá léta jsou dodnes symbolem svobody a nekonečných možností. Někdy v tom pozitivním, někdy i v negativním smyslu. Každopádně většina z nás si vybaví porevoluční příliv vozů západní provenience do naší domoviny. Ať už jsme byli dospělí anebo děti, každému z nás utkvělo v paměti nějaké auto té doby. Původní šeď socialistické automobilové produkce rozbila pestrá nabídka vozů ze západu nebo naopak dálného východu či Ameriky.

Někteří z nás nebo z našich rodičů měli to štěstí a jezdili jimi, další o nich snili. O to víc si je vybavujeme a vzpomínáme na ně i dnes. Jejich fanoušci si je dnes znovu pořizují pro radost jako youngtimery a veterány. Letošní vzpomínání zaměstnanců Servindu na začátky firmy dalo vzniknout myšlence připomenout si nostalgické devadesátky nafocením těchto dnes již automobilových legend do Servind kalendáře.

A jaké že klenoty nesměly při focení kalendáře chybět? Poslední vzduchem chlazené Porsche 911, Audi Cabriolet s blankytným nebem nad hlavou, touha každého začínajícího podnikatele Mazda 323 F s výsuvnými světlomety, dravé BMW M3 ve verzi kabriolet, majestátný „mamut“ Mercedes-Benz S-Klasse, nejvybavenější akční Škoda své doby Favorit Solitaire nebo nejaerodynamičtější a skvěle vypadající kupé Opel Calibra.

Všechny tyto devadesátkové skvosty se sjely druhou zářijovou sobotu do administrativně logistického areálu společnosti Servind, kde pózovaly fotografovi Martinovi Zemanovi ve venkovních prostorách, v lakařském tréninkovém centru a v prostorách skladu. A protože každá hvězda musí mít kolem sebe kompars, dostavily se i známé obličeje z obchodu a v dobovém oblečení doprovázely naše sny z mládí a dětství.

„Sehnat tyto krasavce v jeden den na jedno místo nebylo vůbec jednoduché. Moc nám s tím pomohly sociální sítě, konkrétně zájmové skupiny na Facebooku. Chtěl bych všem majitelům, kteří nám auta na focení poskytli, moc poděkovat. Všichni byli skvělí a ochotni obětovat pro tuto věc svůj volný čas. Neváhali nám pomoci ani tehdy, když jedno z aut z technických důvodů vypadlo odpoledne, den těsně před focením. Během necelých dvou hodin sehnali nového majitele s totožným autem. Moc si toho vážíme a doufáme, že si focení užili společně s námi,“ dává k dobru perličku z focení Tomáš Cafourek, vedoucí produktového managementu a marketingu. 

Distribuce kalendářů začne prostřednictvím obchodních zástupců již během nejbližších dnů. Kalendář je určen jen pro zákazníky a přátele Servindu a nelze ho nikde jinde sehnat ani koupit.

Datum zveřejnění

16.11.2022

Zdroj informací

Servind

Foto: Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2522 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál