Servind

Partnerství pro rekvalifikace a zvyšování kvalifikace

Partnerství pro rekvalifikace a zvyšování kvalifikace

Aliance pro automobilové dovednosti ASA a EBAA (European Battery Alliance Academy) spojily své síly, aby společně překlenuly rostoucí mezeru v dovednostech dodavatelského řetězce pro mobilitu a výrobu. Memorandum of Understanding vytvoří strategické partnerství pro rekvalifikace a zvyšování kvalifikace v oblasti ekosystému mobility.

Zástupci evropských institucí The Automotive Skills Alliance (ASA) a European Battery Alliance Academy (EBAA) plně podporovaných společností EIT InnoEnergy podepsali v Bruselu tzv. Memorandum of Understanding. Dokument se týká uzavření strategického partnerství, které posílí a poskytne další dovednosti současnému odvětví mobility a výroby baterií tak, aby podmínky lépe odpovídaly rostoucím požadavkům obou hospodářských sektorů.

Očekává se, že samotný dodavatelský řetězec v oblasti výroby bateriových článků bude do roku 2025 kvůli stále se zrychlující energetické transformaci vyžadovat až 4 miliony pracovních míst a dalších 800 000 pracovníků bude muset absolvovat dodatečná školení, aby mohla být saturována stále se zvyšující poptávka. Spolupráce a koordinovaný přístup je přímo nezbytný k zajištění toho, aby Evropa převzala v tomto ohledu vedoucí úlohu.

Memorandum připojí ASA, rozsáhlou partnerskou platformu v ekosystému automobilové mobility na agendu European Skills Agenda Pact for Skills a EBAA, platformy pro průmysl se zaměřením na zavádění školicích kurzů založených na dovednosti a potřeby odvětví ve spolupráci s odborníky na školení v každé zemi Evropského hospodářského prostoru. Na základě této spolupráce vznikne jednotný celoevropský rámec, který umožní zvyšování kvalifikace a rekvalifikaci pracovní síly v automobilovém průmyslu v celém odvětví mobility a hodnotového řetězce baterií. Poskytne současně nezávislou platformu pro usnadnění kontaktů mezi průmyslem, poskytovateli vzdělávání, regiony, politickými představiteli a dalšími relevantními zúčastněnými stranami s cílem urychlit zelenou a digitální transformaci.

Oana Penu komentuje za EBAA: „Tato spolupráce dodá rychle rostoucímu evropskému hodnotovému řetězci v oblasti výroby baterií tolik potřebnou přidanou podporu, kterou potřebuje ke svému úspěchu. Proto je tato dohoda dnes tak důležitá! Náš aktivní přístup povede k potřebnému vzdělávání a školení, abychom zajistili, že našim pracovníkům poskytneme dovednosti potřebné ke zvládnutí rostoucí poptávky po naší energetické transformaci. ASA významně přispěje k tomuto poslání a umožní nám urychlit rozvoj našeho evropského odvětví mobility.

Jakub Stolfa, president ASA President, dodává: „Úspěšná transformace ekosystému automobilové mobility směrem k elektrifikaci vyžaduje masivní a koordinovanou podporu zvyšování kvalifikace a rekvalifikace evropské pracovní síly v rámci rostoucího evropského hodnotového řetězce výroby baterií. Spolupráce Automotive Skills Alliance a European Battery Alliance Academy je velkým a důležitým krokem vpřed k řešení kvalifikačních potřeb a nedostatků a ke spojení školicích příležitostí s podporou rozvíjejícího se evropského průmyslu baterií. Jsme připraveni společně přinést hmatatelné výsledky pokrývající celý ekosystém prostřednictvím tohoto strategického partnerství, od průmyslových partnerů, poskytovatelů vzdělávání a odborné přípravy až po regiony po celé Evropě.

Datum zveřejnění

01.12.2022

Zdroj informací

ASA

Foto: ASA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1937 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál