Servind

Würth slaví 30 let na českém trhu

Würth slaví 30 let na českém trhu

Přední světový vývojář a výrobce montážních materiálů a techniky společnost Würth slaví 30 let od vstupu na český trh. Portfolio společnosti čítá více než 150 000 položek, které zahrnují špičkovou techniku, spojovací materiál, ochranné pracovní pomůcky a oblečení, nářadí, chemicko-technické produkty, stroje a mnoho dalšího.

Veškeré výrobky jsou určeny pro profesionály a odborníky v oblasti stavebnictví, zpracování dřeva, kovů či automobilovém průmyslu. Produkty značky Würth je možné zakoupit přes e-shop, mobilní aplikaci, na jedné z 24 značkových prodejen či prostřednictvím obchodních zástupců. Dlouhodobě nejžádanějšími jsou šrouby a spojovací materiály. Společnost si klade za cíl dosáhnout v roce 2025 obrat ve výši 2,7 miliardy korun.

Skupina Würth byla založena v Německu v roce 1945 Adolfem Würthem a původně byla zaměřena na prodej šroubů. Specializací na šrouby a spojovací materiál vyniká dodnes. Do České republiky vstoupila skupina Würth 25. listopadu 1992 a své sídlo si zřídila v Praze. Svou první prodejnu otevřela v roce 1994 a o rok později dosáhla 100milionový obrat. V roce 2004 se firma přestěhovala do Nepřevázky. V roce 2013 byly rozšířeny prodejní kanály zaměřené na profesionály a živnostníky a obrat vystoupal na miliardu korun. V roce 2019 byl v Nepřevázce otevřen nový automatizovaný sklad pro efektivnější vychystávání objednávek. Ve společnosti nyní pracuje 550 zaměstnanců a jejich počet bude i nadále narůstat.

Globálně pak skupina Würth Group dosahuje ročního obratu přes 16 miliard dolarů a zaměstnává 83 000 lidí po celém světě.

Společnost Würth ve svém výzkumném středisku ve Švýcarsku neustále pracuje na inovacích a vývoji nových produktů a technologií. V letošním roce vzniklo další výzkumné středisko přímo v Německu. Výzkumný tým, který v současné době čítá více než 200 zaměstnanců, má na svém kontě připsánu i řadu patentů, například velmi žádané samozavrtávací šrouby PIAS, které si samy předvrtají otvor s odpovídajícím závitem a uspoří tak 50 % času při montáži.

Datum zveřejnění

02.12.2022

Zdroj informací

Würth

Foto: Würth

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2373 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál