Servind

AutoBest 2023: vítězem Renault Austral

AutoBest 2023: vítězem Renault Austral

S celkovým počtem 14 937 bodů se Renault Austral umístil na prvním místě ankety AutoBest - Best Buy Car of Europe 2023 s pohodlným odstupem před novou generací Opelu Astra s 13 986 body. Na třetím místě se umístil nový Peugeot 308 s celkovým počtem 13 933 bodů, což je pouze o 53 bodů méně než druhý v pořadí. Podrobné výsledky hlasování jsou v sekci Konečné pořadí (Final ranking) na www.autobest.org.

„Nový Austral získal ocenění AutoBest 2023. Naplňuje nás to velkou pýchou a je to uznání pro všechny týmy společnosti Renault, které na projektu pracovaly - v designu a konstrukci, ve výrobním závodě v Palencii, i v prodeji a servisní síti. Porota AutoBest, složená z 31 členů z 31 zemí, uznala, že naše nové SUV segmentu C je dokonalou syntézou toho nejlepšího z obou světů: elektromobilu pro jízdu ve městě a extrémně účinného hybridního pohonu schopného překonávat dlouhé vzdálenosti bez dobíjení. Díky OpenR Link a Google Automotive Services nabízí Austral také ty nejlepší služby konektivity a aplikace, které poskytují intuitivní zážitek z jízdy,“ uvedl provozní ředitel společnosti Renault Fabrice Cambolive.

„Náš letošní vítěz reprezentuje další úroveň značky Renault. Jedná se o dosud nejlepší produkt francouzského výrobce, který se vyznačuje špičkovými materiály, velmi vysokou vnímanou kvalitou, vynikajícími jízdními vlastnostmi, působivým designem a pravděpodobně nejlépe propojenými technologiemi, jaké jsou k dispozici v současných automobilech. Těží z plně hybridních pohonů E Tech, jednoho z našich předchozích vítězů ceny TechnoBest. Ze šesti finalistů letošního ročníku se Australu podařilo zaujmout většinu členů nezávislé poroty zastupující evropská motoristického média, největší počtem zastoupených zemí, přičemž mnozí jej umístili na první místo svého hlasování. Tímto vítězstvím se Renault skvěle vrací na vrchol naší soutěže a stává se AutoBest - Best Buy Car of Europe 2023!“ prohlásil zakladatel a předseda organizace AutoBest Dan Vardie.

AutoBest již potřetí úspěšně zorganizoval závěrečný test šesti finalistů na konci listopadu v rakouském Teesdorfu. Tento ročník se konal po dvou předchozích, které byly organizovány za velmi přísných hygienických podmínek v důsledku pandemie, kdy byla v Rakousku vyhlášena úplná uzavírka země. Jelikož se jednalo o první ročník pořádaný bez omezení, drtivá většina členů poroty AutoBestu se zúčastnila velmi úspěšných jízd na silnici i na trati. Díky profesionální pomoci našich přátel ze zkušebního polygonu OAMTC v Teesdorfu se AutoBestu podařilo zorganizovat nejkomplexnější sadu testů, které jsou dnes v motoristických médiích k dispozici.

Slavnostní předávání 22. ročníku cen AutoBest se uskuteční 11. května 2023 poprvé v nizozemském Rotterdamu. V souladu s tradicí evropská porota AutoBest předává ceny každý rok v jiné zemi. Slavnostní ceremoniál 21. ročníku AutoBestu se konal 9. června 2022 nedaleko francouzského Štrasburku.

Evropská porota AutoBest děkuje čtenářům z celé Evropy za podporu projektu a PR oddělením odpovědným v automobilovém průmyslu za poskytnutí veškeré podpory při organizaci setkání a jízdních testů nových produktů.  

Datum zveřejnění

15.12.2022

Zdroj informací

AutoBest

Foto: AutoBest

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1839 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál