Servind

Velká dodávka nákladních automobilů

Velká dodávka nákladních automobilů

Velká dodávka nákladních automobilů s vodíkovým pohonem

Společnost XCMG, jeden ze tří největších výrobců stavebních strojů na světě, dodala společnosti Mengxi Zhenghe Group, která je v rámci této dohody koncovým odběratelem, v rámci objednávky tisícovky nákladních vozidel na vodíkový pohon, kterou podepsala se společností Sino-Synergy Hydrogen Energy Technology, dodávku 100 nákladních vozidel na vodíkový pohon. Tato vozidla poslouží při výstavbě dolu poblíž města Ordos v čínské autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko.

Společností Sino-Synery je přední čínská firma působící v oblasti vodíkových palivových článků, která má na svém kontě celou řadu prvenství, pokud jde o industrializaci, rozsah dodávek a podíl na trhu. V rámci plánu strategické spolupráce dodá XCMG společnosti Sino-Synery do roku 2025 více než 1000 nákladních vozidel s vodíkovým pohonem.

Těžké nákladní vozy XCMG s vodíkovým pohonem mají výkon 110 kW a jsou vybaveny automatizovanou převodovkou AMT. Vůz má dojezd 450 km. Trakční elektromotor, který vyvinula společnost XCMG, pracuje s účinností 97 %. Mnoho tisíc hodin testů potvrdilo, že se jedná o vůz dobře přizpůsobený extrémním podmínkám chladného prostředí a terénu s mnoha nerovnostmi, které jsou v těžebním prostředí velice časté. Společnost XCMG uvedla svůj první těžký nákladní automobil s vodíkovým pohonem na trh v roce 2020.

Datum zveřejnění

4.1.2022

Zdroj informací

XCMG

Foto: XCMG

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1928 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál