Servind

Nové akumulátorové úhlové brusky Bosch

Nové akumulátorové úhlové brusky Bosch

Dvě nové úhlové brusky přinášejí rozšíření systému 18V Power for All společnosti Bosch pro pohodlné bezdrátové broušení, řezání nebo kartáčování.  Jedna baterie pro mnoho aplikací šetří peníze, místo i čas a chrání životní prostředí.

Kompaktní a uživatelsky přívětivá UniversalGrind 18V-75 je nový model v základním segmentu. Díky snadnému použití je spolehlivým partnerem pro širokou škálu aplikací. Pro větší a náročnější práce nabízí nová všestranná AdvancedGrind 18V-80 ještě větší komfort obsluhy a práce. Příslušenství pro různé aplikace je k dispozici v sortimentu příslušenství Bosch.

Obě úhlové brusky jsou součástí systému „18V Power for All“ od společnosti Bosch. Ten zahrnuje také všechny ostatní relevantní přístroje v jednotlivých segmentech s 60 druhy nářadí pro kutily, zahradu a domácnost. Díky alianci Power for all alliance, která zahrnuje více značek, přesahuje i sortiment Bosch. Všechno nářadí – od příklepové vrtačky přes sekačku na trávu až po vysavač – lze provozovat s jedním a tím samým 18 V lithio-iontovým akumulátorem a pouze jednou nabíječkou. Uživatelé tak šetří peníze, místo i čas a chrání životní prostředí.

Bezpečnější a kontrolovaná práce

Obě akumulátorové úhlové brusky mají výkonné motory s plynulým rozběhem. To znamená, že se úhlové brusky nerozběhnou okamžitě na plné otáčky, ale během prvních několika sekund používání se jejich výkon plynule zvyšuje.

Tato funkce poskytuje větší pohodlí a kontrolu při práci, protože uživatel má čas na přesné umístění a vyrovnání nářadí. Pokud dojde k přerušení napájení brusky, ochrana proti opětovnému spuštění zabraňuje jejímu nekontrolovanému zapnutí, a tím snižuje riziko zranění.

Ochranné kryty obou přístrojů lze nastavit do různých poloh bez použití nářadí, a proto je lze vyrovnat v závislosti na aplikaci. Dodávaný ochranný kryt nabízí zvýšenou bezpečnost při řezání a lze jej snadno připevnit. Ergonomická a úzká rukojeť s měkkým úchopem, kompaktní design a nízká hmotnost zajišťují pohodlnou manipulaci při používání.

UniversalGrind 18V-75: kompaktní přístroj pro menší aplikace

UniversalGrind 18V-75 je základní 18 V akumulátorová úhlová bruska Bosch pro domácí kutily. Přístroj se snadnou obsluhou nabízí výkon motoru srovnatelný s kabelovým modelem s příkonem 750 W, a je proto vhodný pro broušení, kartáčování a řezání v domě i na zahradě. Menší práce s kovem nebo kamenem, například řezání kovových trubek na délku, odstraňování rzi z vrat a venkovního nábytku nebo menší práce s plechem, lze s UniversalGrind 18V-75 provést během okamžiku.

AdvancedGrind 18V-80: Předvolba otáček, antivibrační funkce a rychlá výměna

Pro kutily, kteří často pracují s kamenem, odstraňují otřepy z kovu nebo nahrubo brousí sváry, nabízí nový model brusky AdvancedGrind 18V-80 ještě vyšší výkon a zároveň vysoký pracovní komfort: Úhlová bruska je stejně výkonná jako srovnatelný 800 W kabelový přístroj. Díky elektronickému nastavení otáček na rukojeti lze otáčky přizpůsobit příslušným aplikacím a materiálům. Zatímco vysoké otáčky o rychlosti až 12 000/min jsou vhodné pro řezání kovů nebo kamene, jemnější práce, jako je leštění nerezové oceli, lze provádět při nižších otáčkách. Antivibrační rukojeť umožňuje pohodlnou práci bez únavy. Rychloupínací matice umožňuje kutilům vyměnit kotouč bez použití nářadí, což je praktické pro měnící se aplikace.

Parametry přístroje

UniversalGrind 18V-75

AdvancedGrind 18V-80

Napětí/kapacita akumulátoru

18 V / ≥ 4,0 Ah (doporučeno pro plný výkon)

18 V / ≥ 4,0 Ah (doporučeno pro plný výkon)

Volnoběžné otáčky

12 000/min

2800-12 000/min

Průměr kotouče

115 / 125 mm

125 mm

Vřeteno

M14

M14

Rozměry nářadí bez baterie a kotouče (D x Š x V)

315 x 344 x 121 mm (s ochr. krytem 115 mm)

315 x 349 x 121 mm

 

315 x 349 x 121 mm (s ochr. krytem 125 mm)

 

Hmotnost bez baterie a řezného kotouče, s rukojetí a ochr. krytem

1,7 kg

1,7 kg

 

Datum zveřejnění

13.1.2022

Zdroj informací

Bosch

Foto: Bosch

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2532 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál