Servind

Strategické partnerství Valeo a ZČU

Strategické partnerství Valeo a ZČU

Společnost Valeo a Západočeská univerzita v Plzni uzavřely smlouvu o strategickém partnerství s cílem podpořit inovativní projekty v oblasti aplikované elektrotechniky pro automatizaci výroby a průmyslovou robotiku. Partnerství umožňuje společnosti Valeo i univerzitě posílit studentské výzkumné aktivity v oblasti elektroniky, embedded systémů, počítačového modelování, řízení průmyslových systémů, diagnostiky a testování. Otevírá také vstup do kolaborativního výzkumu s možností ucházet se o veřejně financované projekty jako partneři konsorcií.

Elektronika, software a umělá inteligence jsou zásadní pro rozvoj a autonomních vozidel a asistenčních systémů řidiče. V roce 2030 budou představovat 30 % hodnoty automobilu, oproti dnešním 10 %. Tyto odborné znalosti jsou navíc klíčové pro zefektivnění výrobních procesů společnosti Valeo v sériové výrobě komplexních elektronických produktů.

Valeo patří s téměř 4000 zaměstnanci na šesti pobočkách mezi hlavní zaměstnavatele v automobilovém průmyslu v České republice. Ve výzkumu a vývoji pracuje 700 inženýrek a inženýrů. V průběhu posledních pěti let 2017-2022, společnost Valeo v České republice investovala přes 2 miliardy korun. Z této celkové částky bylo přes 700 milionů korun poskytnuto na výzkum a vývoj, což je téměř 35 % celkových tuzemských investic skupiny Valeo.

Spojení se silným průmyslovým partnerem s mezinárodní působností, jako je společnost Valeo, je tak pro Západočeskou univerzitu dalším vítaným krokem být blíž k aplikační sféře. Podpora inovačního potenciálu univerzity, stimulace vzniku start-upů a příležitostí společného růstu jsou zásadní také pro schopnost inovovat a posouvat celou Českou republiku v mezinárodním průmyslovém řetězci.

Datum zveřejnění

24.1.2023

Zdroj informací

Valeo

Foto: Valeo

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2861 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál