Servind

Barvou roku 2023 je Techno Blue

Barvou roku 2023 je Techno Blue

Lakařský koncern Axalta Coating System, v jehož rámci působí i německý výrobce prémiových autoopravárenských laků Standox, již po deváté představil barvu roku „Global Automotive Color of the Year 2023– Techno Blue“.

Průzkum oblíbenosti barev v autoprůmyslu, jež v roce 2022 koncern provedl a zveřejnil pod názvem „Powered by Color“, vyzdvihuje a zohledňuje generační trendy, měnící se vkus a pozitivní pohled na svět. Všechny tyto faktory stály za výběrem barvy pro rok 2023. Techno Blue je pulsující barva, která jde s rytmem dnešní energické doby. Moderní, rozmarný odstín také ztělesňuje přechod z reálného do virtuálního světa.

„Letošní barva v sobě skýtá živost a vyzařuje pozitivní energii. Techno Blue je odvážným kontrastem k luxusní loňské barvě Royal Magenta a posouvá způsob uvažování lidí směrem k futuristické budoucnosti. Jsem hrdý na to, že náš tým i nadále nastavuje trendy v celém automobilovém průmyslu,“ řekl senior viceprezident pro globální mobilitu společnosti Axalta Hadi Awada.

Barva Techno Blue byla vyvinuta s ohledem na široké využití v autoopravárenství a obohacuje již tak rozmanitou paletu barev Axalta. Jakožto přední producent lakovacích materiálů a odborník na povrchové úpravy využívá společnost Axalta k určení budoucích barevných trendů své inovativní technologie, pokročilé receptury a v neposlední řadě přehled o barevných preferencích nejen globálního trhu, ale i regionálních trhů.

Exkluzivní zastoupení pro Českou republiku pro prémiové laky německé společnosti Standox má společnost Servind.

Datum zveřejnění

3.2.2023

Zdroj informací

Servind

Foto: Axalta/Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2727 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál