Servind

Letos devět veletrhů Automechanika

Letos devět veletrhů Automechanika

Změnu ve světě aftermarketu podtrhují i ​​nové motivy od fotoumělce Rafaela Neffa, které Messe Frankfurt jako pořadatel Automechaniky ve své komunikaci využívá.

Jak mohou vypadat města budoucnosti a jak v nich budeme mobilní? Rafael Neff vyvinul své vlastní vize. „Nové motivy jsou příkladné pro transformaci mobility – a charakteristickým způsobem, který se dobře hodí k Automechanice, a tím i k trhu s náhradními díly. Abychom toho dosáhli, naši vystavovatelé nás nadále podporují svými produkty a řešeními. Obrázky působivě ukazují rozmanitost toho, co naše veletrhy nabízejí v novém, futuristickém kontextu. Na letošních veletrzích jsou na prvním místě témata inovací, udržitelnosti, transformace, dalšího vzdělávání a náboru,“ vysvětluje Brand Manager veletrhu Automechanika Michael Johannes.

První polovinu roku odstartuje Automechanika Shanghai od 15. do 18. února, která byla původně plánována na prosinec loňského roku. Celkem 3500 společností vystaví své nejnovější produkty a řešení na světovém výstavním a kongresovém centru Shenzhen. Speciální oblast „Innovation4Mobility“ s fórem, produktovými prezentacemi, networkingovým salonkem a start-up oblastí není určena pouze k prezentaci nových řešení mobility, ale také k podpoře výměny.

Green Repair Zone, speciální oblast „Nová éra užitkových vozidel“ a Motorsport and High Performance Area jsou dalšími klíčovými body veletrhu. Rozsáhlý program s více než 50 akcemi, jako jsou Summit Tomorrow's Service & Mobility Summit, China International Tire Industry Conference, International Summit of Connected-Vehicle Policies and Regulations a Used Car Strategy and Development, rovněž zajišťuje přenos znalostí, stejně jako fórum SAE Vehicle Elektrification and Autonomous Vehicle Technology. Nabízejí se živé prezentace a školicí kurzy na hlavní témata údržby a oprav elektrických vozidel. To vše dohromady dokládá, že Čína dnes představuje nejdůležitější světový trh pro všechny významné země s automobilovým průmyslem a naopak pro ně přináší možnosti inspirací a perspektivních spoluprací.

V Malajsii je automobilový průmysl již léta významným přispěvatelem do ekonomiky země a hraje důležitou roli v celkové průmyslové transformaci, digitalizaci a elektrifikaci. Na tomto pozadí se bude od 16. do 18. března konat Automechanika Kuala Lumpur pod heslem „Sourcing, zábava a školení“. Veletrh je pro region ASEAN důležitým průmyslovým místem setkání, na němž se očekává více než 300 vystavovatelů. Programovými body jsou konference Digitalizace a elektrifikace, Smart Factory & Industry 4.0 Conference a Fleet Management Conference. V centru pozornosti jsou také další školení a nábor. Odborníci se zabývají otázkou, jak vybudovat pracovní sílu, která se dokáže vypořádat s novými technologiemi, obchodními modely a individuálními požadavky zákazníků.

Konference Automotive Manufacturing and Transformation Conference ukazuje způsoby, jak mohou společnosti zvýšit svou konkurenceschopnost a produktivitu pomocí moderních technologií, jako jsou robotika, IoT a AI. Workshop „Collision Repair Training“ je velmi praktický: jsou zde prezentovány a testovány nejnovější novinky v oblasti oprav a údržby osobních a užitkových vozidel.

Další stanicí pro veletrhy Automechanika bude od 12. do 14. dubna Kazachstán, země s největší a nejvýkonnější ekonomikou ve Střední Asii. S novou Hedvábnou stezkou, spojující Čínu s Evropou, se země stane největším obchodním centrem v regionu. Souběžně s Automechanikou Astana se koná jediný veletrh užitkových vozidel v Kazachstánu Futuroad Expo Astana.

Automechanika Birmingham se vrátí na NEC ve dnech 6. až 8. června 2023. Automechanika Birmingham je největší britský veletrh zaměřený na celý dodavatelský řetězec automobilového průmyslu včetně aftermarketu. Přední obchodní výstava pro britský automobilový trh s náhradními díly a dodavatelský řetězců letos bude první akcí se sídlem ve Spojeném království od roku 2019. Protože se veletrh bude konat po čtyřleté pauze, očekává se rekordní účast. S 500 předními dodavateli z 23 zemí a 12 000 návštěvníky z Velké Británie a Irska má být největším setkáním automobilových sítí ve Spojeném království – vůbec. Návštěvníci mohou vidět nové produkty, otestovat nástroje a technologie v 16 oblastech interaktivních funkcí a mohou si vybrat ze 192 hodin školení dovedností pro opravy po nehodách, digitalizaci, EV & Hybrid, ADAS a další. Navíc se bude konat třídenní hlavní konference. Účast je zdarma.

Ke společné účasti na mezinárodním veletrhu Automechanika Birmingham 2023 zve české firmy agentura CzechTrade.

Agentura CzechTrade zve české firmy také ke společné účasti na mezinárodním veletrhu Automechanika Istanbul 2023 ve dnech od 8. do 11. června na výstavišti Tüyap Exhibition and Congress Center.

Další letošní veletrhy budou Automechanika Ho Chi Minh City 2023 ve Vietnamu od 23. do 25. června, INA PAACE Automechanika Ciudad de México 2023 v Mexico City od 12. do 14. července, Automechanika Johannesburg 2023 v Jižní Africe od 5. do 7. září a Automechanika Dubai od 2. do 4. října.

Výstavu ACMA AutoMechanika New Delhi, která se měla konat už od 9. do 12. února 2023, pořadatelé na poslední chvíli odložili na 1. až 3. únor roku 2024.

Na veletrhu Automechanika Frankfurt 2022 byl spuštěn nový program „Automechanika Lovers“. Automechanika nabízí vystavujícím firmám, které se zúčastní minimálně tří veletrhů Automechanika, další zviditelnění v podobě možností brandingu veletrhu zdarma. Nabídka platí do 31. srpna 2024. Automechanika Frankfurt 2022 byla první účastí pro všechny vystavovatele. (více na www.automechanikalovers.com).

Výstaviště Messe Frankfurt se od 21. do 25. června zaměří na cyklistiku, sport, zdraví, cestování a budoucí chytrou mobilitu při druhém ročníku předního světového veletrhu Eurobike. Tematické přesahy a synergie s Automechanikou vznikají jak v oblasti elektrického pohonu, tak v oblastech městské dopravy a logistiky a také lehkých elektromobilů.

Automechanika Frankfurt se vrací ke svému dvouletému střídání a od nynějška se bude konat opět v sudých letech. Proto si zapište datum: 10.-14. září 2024.

Datum zveřejnění

6.2.2023

Zdroj informací

Automechanika/Messe Frankfurt

Kresby: Rafael Neff/Automechanika/Messe Frankfurt

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2512 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál