Servind

Příručka k čisticím utěrkám Mewa

Příručka k čisticím utěrkám Mewa

Čisticí utěrky Mewa jsou oficiálně od roku 2011 nejlepší na světě. Aby však zůstaly v top formě, musí být použity ty správné a na správném místě. Na co si musíte dát při výběru pozor? Technické názvy čisticích utěrek znějí slibně, ale co znamenají?

Čisticí utěrky se jmenují Mewatex, Mewatex Ultra, Mewatex Plus, Mewa Protex, jsou bílo-červené, bílo-modré, bílo-zelené, růžovo-šedé a úplně modré. Jsou tenčí nebo silnější, hrubší nebo jemnější. Dnes už najdete ideální čisticí utěrku pro každé použití. Mewa jde s dobou a rozšiřuje sortiment v souladu s vývojem od Průmyslu 2.0 ke 4.0.

Před více než sto lety začala německá společnost Mewa s jedinou utěrkou: na začátku byl Mewatex. Speciálně tkaná bavlněná látka vyráběná společností Mewa je robustní, savá, rozměrově stálá a především: opakovaně použitelná. Dříve se dala desetkrát vyprat a doručit zákazníkovi. Dnes vydrží až 50 praní aniž by utrpěla kvalita.

V průběhu desetiletí byl Mewatex dále vylepšován a přibyly i další čisticí utěrky. Rok 1997 byl vyhlášen „Rokem čisticích utěrek“ a na trh byly uvedeny utěrky Mewatex Plus na citlivé povrchy a Mewa Protex z mikrovlákna – prakticky bez žmolků. Hlavní myšlenkou bylo nabídnout každému výrobnímu a řemeslnému podniku ideální produkty pro dokonalé čištění strojů a nástrojů, a to v oběhovém systému, který je šetrný k životnímu prostředí.

Mimochodem, udržitelné praní je již více než 40 let deklarovaným cílem, kterého společnost dosahuje díky vysokým ekologickým standardům v podnicích.   

Všechny kvalitní čisticí utěrky jsou k dispozici v systému sdílení

Dnes nazýváme systém Mewa jako Textilsharing. Více než 190 000 společností z 21 evropských zemí používá čisticí utěrky Mewa, aniž by je vlastnily. Mewa utěrky vyzvedne, vypere, zkontroluje jejich kvalitu a znovu je do firmy přiveze. Tato výhodná všestranná služba je společná všem čisticím utěrkám. A čím se liší?

Silné stránky jednotlivých čisticích utěrek

Mewatex: pevná univerzální utěrka z vysoce kvalitní bavlny nechává všechny papírové utěrky daleko za sebou. Díky své speciální povrchové struktuře je mimořádně savá. Čistí stroje a součástky mnohem snadněji, rychleji a důkladněji. Spolehlivě odstraňuje znečištění oleji, barvami, emulzemi, rozpouštědly a mastnotou. Je také ideální pro mokré čištění hladkých povrchů.

Mewatex Plus: Pokud potřebujete kromě silných univerzálních čisticích utěrek také něco mimořádně jemného, je tato utěrka pro vás ta pravá. Jemně odstraňuje hrubé nečistoty z citlivých povrchů. Díky těsné vazbě tkaní se na této utěrce z vysoce kvalitní bavlny netvoří téměř žádné žmolky.

Mewatex Ultra: Tato čisticí utěrka je ideální volbou tam, kde je vyžadována nejen savost a jemnost, ale také rychlost.  Kromě turbo absorpční schopnosti je její výhodou i to, že prakticky nežmolkovatí. Utěrka ze speciálně upravené bavlněné tkaniny během okamžiku pohltí mnohonásobek svého objemu a je vhodná i k leštění.  

Mewa Protex: Tato utěrka z mikrovlákna se doporučuje pro čištění a leštění velmi citlivých povrchů. Je prakticky bez žmolků. Vyrábí se z vysoce savého materiálu. Kapalin dokáže absorbovat až 2,5násobek své hmotnosti.

Najít správnou čisticí utěrku tedy není zas až tak těžké. Pokud si chcete být naprosto jistí, zeptejte se Mewy. Odborníci na čisticí utěrky vám rádi poradí, která textilie je pro vaše konkrétní potřeby nejvhodnější.

Datum zveřejnění

13.2.2023

Zdroj informací

Mewa

Foto: Mewa

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2453 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál