Servind

QR kód namísto papíru

QR kód namísto papíru

Opel s okamžitou platností končí s tiskem objemných uživatelských manuálů a přechází do elektronického prostředí. Od nynějška bude ve všech nových vozech Opel pouze stručná brožurka, která bude obsahovat QR kód. Prostřednictvím tohoto QR kódu se zákazníci rychle dostanou k digitalizovanému detailnímu návodu k obsluze svého vozu.

Až dosud měly tištěné uživatelské manuály k vozům Opel (včetně servisní knížky a návodu k audiosystému) asi 500 stran. Přechod na přibližně stostránkovou brožuru, která stále obsahuje i servisní knížku, tedy představuje asi 80% úsporu papíru! Při započtení celkové roční produkce automobilky Opel znamená přechod na digitalizovanou formu manuálů úsporu několika set tun papíru ročně. Pokud by ale konzervativní zákazník přesto trval na tištěné formě, dodá mu tištěný manuál jeho dealer.

Dostupnost informací o vozidle je snadná. Stačí naskenovat QR kód v základní útlé brožurce, dodávané s novým vozem, a podrobné informace budou k dispozici online kdykoli a kdekoli. Vše funguje přes počítač, tablet nebo chytrý telefon. Odkaz na manuál je také v uživatelské aplikaci myOpel. U novějších modelů Opel (např. Astra) lze navíc přímo na obrazovce palubního infotainmentu přehrávat krátká výuková videa, která poskytují užitečné informace např. o tom, jak fungují jednotlivé asistenční systémy. Zdlouhavé listování v tištěném manuálu je tedy minulostí, navíc se uvolní i místo v přihrádce před spolujezdcem.

Datum zveřejnění

21.2.2023

Zdroj informací

Opel

Foto: Opel

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2098 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál