Servind

První čtyři vozy Fuso Canter pro Astra Trans

První čtyři vozy Fuso Canter pro Astra Trans

První čtyři vozidla Fuso Canter 7C15 z připravovaných 22 byla za účasti vedení společnosti Mercedes-Benz Trucks ČR předána zástupcům společnosti  Astra Trans. Ta s nimi bude zajišťovat přepravu zásilek České Pošty  v severních a východních Čechách.

Vozidla jsou v konfiguraci, která respektuje potřeby přeprav zásilek v unifikovaných přepravních jednotkách České Pošty. Bylo nutné zohlednit prostorové omezení některých obsluhovaných poboček, především v centrech měst a historické zástavbě. Jako nejvhodnější pro daný typ přepravy byly vybrány verze Canter 7C15 a 9C18 vybavené valníkovou nástavbou s plachtou a zadní zvedací hydraulickou plošinou. Dodání a montáž nástaveb zajistila společnost Marmont z Mladé Boleslavi. Koncept malého praktického nákladního vozu se sklopnou budkou řidiče a s páteřovým rámem klasické koncepce má v kategorii celkové hmotnosti 7,5 t, resp. 9 t oproti dodávkovým vozidlům výhodu vyšší užitečné hmotnosti při kompaktních rozměrech a výbornou manévrovatelnost při provozu v městech a obcích.

Nové Fuso Canter

Od začátku roku 2022 se vyrábí nejnovější generace modelu Canter. Je k dispozici v pěti hmotnostních třídách (3,5 až 8,55 t), s šesti rozvory náprav (2500 až 4750 mm), třemi výkonnými motory (96 kW až 129 kW) a třemi variantami kabin (standardní, komfortní a dvojitá kabina). Ve variantě 4x4 je Canter díky připojitelnému pohonu všech kol, připojitelné redukční převodovce a samosvornému diferenciálu všestranným vozidlem pro stavebnictví.

Canter je díky své variabilitě s vhodným vozidlem pro téměř jakoukoli nástavbu od jednoduchého valníku až po komplexní speciální vozidla. Bez problémů lze realizovat také kombinace s nakládacím jeřábem, vysokozdvižnou pracovní plošinou nebo betonovým čerpadlem. Robustní ocelový žebřinový rám podvozku používá stejně jako u těžkých nákladních vozidel profil ve tvaru písmene C, a nabízí tak mimořádně vysokou nosnost. Užitečná hmotnost podvozku je u nejvýkonnější varianty 6 t.

Připravenost vozidel Canter pro snadnou montáž nástaveb dokládají také přímo z výroby dodávané vedlejší pohony hydraulických čerpadel nebo kompresorů a na přání dodávané rozhraní pro elektrickou síť s napětím 24 V.

Novinkou na českém trhu se v roce 2023 stane Fuso eCanter, elektricky poháněná verze Canteru s dojezdem až 200 km. Například pro zásilkové služby a rozvážku bude eCanter ideálním pomocníkem.

Datum zveřejnění

24.2.2023

Zdroj informací

Mercedes-Benz Trucks ČR

Foto: Mercedes-Benz Trucks ČR

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2343 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál