Servind

Yutong jedničkou na evropském trhu elektrobusů

Yutong jedničkou na evropském trhu elektrobusů

Společnost Yutong Bus byla v loňském roce díky svým vysoce kvalitním vozidlům lídrem v prodeji elektrobusů v Evropě. V žebříčku sestaveném společností Chatrou CME Solutions Europe se umístila na prvním místě s 479 autobusy s elektrickým pohonem prodanými v Evropě v roce 2022.

Z údajů společnosti Chatrou CME Solutions vyplývá, že podíl autobusů s nulovými emisemi na trhu v evropských městech dosáhl 30 %. Tato nizozemská poradenská společnost dlouhodobě sleduje změny a trendy na trhu s užitkovými vozidly využívajícími nové energie a stala se autoritativním hlasem, pokud jde o stav odvětví elektrických autobusů v Evropě.

Tržby společnosti Yutong v Evropě v roce 2022 meziročně vzrostly o 58 % ve srovnání s předchozím rokem a její podíl na trhu se zvýšil z 9,2 % v roce 2021 na 11,5 % v roce 2022, což svědčí o kvalitě výrobků společnosti dodávaných na trh.

Společnost Yutong prodává své výrobky po celém světě. Na evropský trh vstoupila v roce 2018 a vyvezla už celkem více než 2200 kusů do více než 15 zemí, konkrétně do Polska, Dánska, Francie, Finska, Norska, Spojeného království, Itálie, Španělska, Portugalska, Bulharska, Islandu a dalších.

Evropská poptávka po autobusech s nulovými emisemi stále roste a vedle čistě elektrických autobusů roste i poptávka po autobusech s hybridním pohonem, na zemní plyn a na alternativní energii. Čínské autobusy hrají stále důležitější roli v ekologické transformaci veřejné dopravy v Evropě. To dokládá i skutečnost, že evropskou dvojkou se stala další čínská společnost BYD.

Úspěch společnosti Yutong podporuje její aktivní prosazování transformace z výrobce autobusů na poskytovatele řešení ekologické mobility. Evropské země cíleně podporují veřejnou dopravu s nulovými emisemi, takže model „produkt + služba" společnosti Yutong je ideální volbou při nákupu vozidel a řešení mobility pro jejich trh.

Kromě Evropy se autobusy využívající nové energie společnosti Yutong Bus používají ve více než 20 zemích a regionech po celém světě a dosahují dobré výsledky v Kataru, Mexiku, Chile, Singapuru, Austrálii a dalších zemích, kde rozvíjejí ekologickou veřejnou dopravu.

Datum zveřejnění

6.3.2023

Zdroj informací

Yutong Bus

Foto: Yutong Bus

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2209 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál