Servind

Evropská aliance pro solární fotovoltaický průmysl je připravena k zahájení akčního plánu vedoucího ke změnám v průmyslu

Evropská aliance pro solární fotovoltaický průmysl je připravena k zahájení akčního plánu vedoucího ke změnám v průmyslu

Evropská aliance pro solární fotovoltaický průmysl (ESIA), vedená společností EIT InnoEnergy, dokázala získat více než 110 nových členů ze 17 zemí ke spuštění průmyslového akčního plánu.

Společnost EIT InnoEnergy, inovační motor pro udržitelnou energii podporovaný Evropským institutem pro inovace a technologie (EIT) – jednou z institucí Evropské unie – dokázala pod svým vedením získat od spuštění Evropské aliance pro solární fotovoltaický průmysl (ESIA) v prosinci 2022 (ESIA) pro další spolupráci více než 110 nových členů ze 17 zemí. Členové aliance nyní navrhnou průmyslový plán, jak více rozvinout a urychlit rozvoj fotovoltaického průmyslu v Evropě, snížit jeho rizika, a to ve všech částech hodnotového řetězce, od získání křemíku až po výrobu modulů.

Aliance nyní vytvořila čtyři projektové pracovní skupiny: Nefinanční podmínky, Dodavatelský řetězec, Financování a Dovednosti, které povedou klíčoví průmysloví hráči jako např. Carbon, Enel Greenpower, Engie, IBC, Meyer Burger Technology AG a Wacker Chemie AG. Cílem je dosáhnout řady konkrétních opatření, která budou tvořit konsolidovaný plán na reindustrializaci evropského solárního fotovoltaického průmyslu. Tyto kroky současně podpoří průmyslové ambice evropského Green Dealu směřující k rozvoji odvětví, které bude do roku 2025 dodávat roční kapacitu 30 GW, čímž se v Evropě každý rok vytvoří 60 miliard eur nového HDP a přinese více než 400 000 nových pracovních míst (přímých i nepřímých).

Javier Sanz, vedoucí pro oblast obnovitelných energií společnosti EIT InnoEnergy a předseda ESIA, uvedl: „Máme velkou radost z toho, že vidíme neuvěřitelně rychlý pokrok Evropské aliance pro solární fotovoltaický průmysl s více než 110 členy z více než 17 zemí a celého solárního hodnotového řetězce. Je velmi důležité, abychom i nadále využívali robustní solární fotovoltaický průmyslový hodnotový řetězec a už teď se těšíme na výsledky našich čtyř projektových pracovních skupin, které budou představeny koncem tohoto roku.“

 Evropská aliance pro solární fotovoltaický průmysl, vytvořená Evropskou komisí a vedená společností EIT InnoEnergy, usnadňuje cílené inovace vedoucí k rozšiřování odolného průmyslového solárního hodnotového řetězce v EU, zejména v sektoru výroby fotovoltaických panelů. Řídící výbor tvoří samotná Evropská komise, společnosti EIT InnoEnergy a evropské instituce Solar Power Europe a European Solar Manufacturing Council.

Aliance podporuje růst evropského průmyslu, který vyvíjí a komercializuje průlomové technologie v celém hodnotovém řetězci, což vede k inovativním, efektivním, cirkulárním a trvalé udržitelným produktům a činí cíle EU v oblasti klimatu a energetiky dosažitelnějšími.

 

Akční plán jednotlivých pracovních skupin bude oznámen na konferenci Intersolar Europe v Mnichově ve dnech 14. až 16. června 2023.

 

 

Datum zveřejnění

14.4.2023

Zdroj informací

EIT InnoEnergy

Foto: EIT InnoEnergy

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2499 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál