Servind

Geis vstupuje do Quehenberger Logistics

Geis vstupuje do Quehenberger Logistics

Skupina Geis vstupuje do společnosti Quehenberger Logistics (Augustin Quehenberger Group) a přebírá většinový podíl ve výši 66 % obchodních podílů. Zbývajících 34 % drží předchozí většinový vlastník Christian Fürstaller, který jako CEO Quehenberger Logistics bude nadále řídit podnik ve stávající organizační formě a se všemi zaměstnanci.

Poskytovatelé logistických služeb Geis a Quehenberger se doplňují z geografického hlediska i v oblasti poskytovaných služeb. Obě společnosti působí v příbuzných oborech, ale většinou v různých zemích. Kromě hlavních trhů v Německu a Rakousku posiluje podniková skupina svou přítomnost především ve střední a jihovýchodní Evropě. Logistické služby sahají od silniční nákladní dopravy a smluvní logistiky až po leteckou a námořní přepravu včetně specializovaných distribučních sítí například pro módní odvětví a dalších sofistikovaných oborových řešení.

S celkovým počtem přibližně 10 000 zaměstnanců ve 200 pobočkách ve 13 zemích a obratem 2 miliardy eur jsou společnosti předním logistickým hráčem na svých trzích. Převzetím obchodních podílů společnosti Quehenberger uskutečnila skupina Geis největší akvizici ve své firemní historii.

Z převzetí jsou vyloučeny organizace v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu a na Ukrajině. Tyto společnosti byly v roce 2022 vyčleněny ze společnosti Augustin Quehenberger Group do samostatné holdingové společnosti CF Logistics.

Datum zveřejnění

5.5.2023

Zdroj informací

Geis

Foto: Geis

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2786 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál