Servind

Úsporná řešení pro lakovnu

Úsporná řešení pro lakovnu

Firma AutoFit působí na českém trhu od roku 1992 jako přední dodavatel lakovacích materiálů a vybavení lakoven a karosáren, a to v rámci celé České republiky. Na český trh zavádí produkty a zařízení, které pro lakovny a všechny provozy znamenají zrychlení procesů, zkrácení technologických časů, nízkou spotřebu materiálů a úsporu energetických nákladů.

Jedním z revolučních úsporných řešení je automatické zařízení Moonwalk. Jde o nejmodernější technologické vybavení lakoven, které naprosto klíčové. Přispívá k úsporám v lakovně a ke zvýšení produktivity. Toto kompaktní zařízení pro dávkování odstínů dokáže při standardním objemu zakázek ušetřit více než hodinu práce lakýrníka, který může pracovat na jiných zakázkách a nezdržovat se dávkováním barev.

Díky eliminaci lidských chyb při míchání a využití obsahu nádob na 99,9 % (tj. téměř beze zbytku) je dosahováno až 9% úspory barev. Moonwalk pracuje s 10x přesnější váhou oproti obvyklým váhám, což umožňuje dosáhnout dokonalé přesnosti odstínu a míchat i extrémně malé množství barvy, a tím eliminuje nevyužité zbytky.

Zařízení MoonWalk je on-line propojené s databází receptur. Umožňuje tak precizně vyhodnocovat spotřebu materiálů pro každou zakázku a také provádět inventury barev během pár kliknutí. Pro každého, kdo by měl o toto zařízení zájem, nabízí firma AutoFit možnost představení pomocí mobilní verze MoonWalk Van. Jedná se o dodávku s integrovaným zařízením MoonWalk, kterou je možné přistavit do vašich prostor a během krátké prezentace budete mít možnost si zařízení prohlédnout a vyzkoušet.

Další úspory přináší nová generace expresních čirých laků Nexa Autocolor. Dlouhá léta bylo běžné sušit čiré laky při teplotě 60 °C po dobu 30 minut. V sortimentu firmy AutoFit jsou však dostupné energeticky úsporné laky s výrazně zkrácenou dobou sušení, jako např. čirý lak Nexa Autocolor P190-6570 s dobou sušení 15 minut při teplotě 60 °C nebo čirý lak Nexa Autocolor P190-8002, který se suší dokonce pouhých 5 minut při teplotě 60 °C. To přináší úsporu energie a plynu při používání lakovací kabiny, zrychlení procesů v lakovně, a tím větší počet zakázek a zvýšení produktivity. To vše při zachování komfortní doby zpracovatelnosti více než 40 minut při 20 °C a excelentního vzhledu i lesku povrchu. Navíc u obou výše zmíněných čirých laků je možná tzv. jednokroková aplikace bez odvětrání, což zkracuje dobu lakování o dalších 5-10 minut a přináší ještě větší úsporu energie a také času lakýrníka.

Zmínit můžeme i další energeticky úsporné materiály, jako např. UV Speed Prime, plnič pro spotové opravy, který je pomocí UV lampy vytvrzený a brousitelný za pouhé 2 minuty. Dále samonivelační základ mokrý do mokrého, u kterého není třeba brousit kataforézu a již v aplikaci na jednu vrstvu vytváří dokonale přilnavou vrstvu, na kterou je možné již po 15 minutách aplikovat bázi. Slouží také jako základ na plastové povrchy nebo izolační vrstva, což z něj činí velmi univerzální produkt, který zrychlí technologický proces v řádech desítek minut, ušetří čas lakýrníka a spotřební materiál při zachování špičkového povrchu a dokonalého vzhledu.

V březnu letošního roku byl představen revoluční koloristický systém PPG LINQ™, který byl navržen za účelem zrychlení procesu určení přesného odstínu barvy pomocí snadno ovladatelných digitálních nástrojů. Prvním z nástrojů je digitální spektrofotometr PPG DigiMatch™, který je ergonomický, lehký a lze jej ovládat jednou rukou. Využívá snímání odstínu ze šesti různých úhlů a dalšími šesti úhly snímá i strukturu dané barvy pro ještě lepší identifikaci. Výsledky se následně přenesou do softwaru PPG VisualizID™, který vyhledá shodný odstín v rozsáhlém portfoliu více než 70 000 barev a navrhne optimální shodu bez nutnosti nástřiku nebo míchání vzorků. Kompletní informace včetně názorného videa najdete na našich webových stránkách nebo stránkách výrobce ppglinq.com.

Datum zveřejnění

10.5.2023

Zdroj informací

AutoFit

Foto: AutoFit

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2474 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál