Servind

Zrozeni pro elektrifikaci budoucnosti

Zrozeni pro elektrifikaci budoucnosti

Společnost Valeo se zavázala aktivně rozvíjet svou nabídku pro hybridní a elektricky poháněná vozidla, včetně tradičních a nových produktových technologií. Valeo již vyvinulo 4500 dílů pro údržbu. Cílem je do konce roku 2023 vyvinout 6000 dílů.

Není tajemstvím, že automobilový svět prochází velkou revolucí elektromobility a společnost Valeo se nachází v jejím centru. Aby snížil svou uhlíkovou stopu, evropský automobilový trh přechází pomocí mnoha různých iniciativ na elektrický pohon - do roku 2030 má být elektrifikováno více než 30 % vozidel na silnicích.

Na trhu s náhradními díly tak vznikne mnoho příležitostí. Do vozidel s hybridním a elektrickým pohonem se budou montovat nové typy náhradních dílů. Získávání těchto dílů se pro subjekty působící v oblasti aftermarketu stane hlavní prioritou. Dvě oblasti, které budou elektrifikací nejvíce ovlivněny, jsou hnací ústrojí a termomanagement. V obou již společnost Valeo učinila obrovský pokrok.

1) S cílem poskytnout řidičům zítřka ekologičtější řešení mobility se hnací ústrojí automobilů kompletně přepracovává. Nedávná akvizice společnosti Siemens eAutomotive posílila pozici společnosti Valeo jako světového lídra v oblasti elektrifikace. Valeo se může pochlubit komplexní nabídkou nízko- i vysokonapěťových řešení elektrických pohonných jednotek.

2) V nových vozidlech systémy tepelného managementu regulují teplotu v prostoru pro cestující i v akumulátoru. I zde je společnost Valeo lídrem v oblasti originálního vybavení díky inovativním tepelným řešením vyvinutým pro vozidla se spalovacími motory, hybridním i elektrickým pohonem. Správně fungující systémy tepelného managementu elektrických a hybridních vozidel mají zásadní význam pro zajištění bezpečné funkce vysokonapěťových komponent. Děje se tak jejich chlazením nebo ohřevem, ale také zajištěním toho, aby se ve vysokonapěťovém akumulátoru udržoval optimální rozsah teplot a díky tomu měl delší životnost.

Tím, že společnost Valeo tyto nové technologie pro elektrifikovaná vozidla nabízí trhu s náhradními díly pomáhá podporovat probíhající elektrickou revoluci. Ta začala v roce 2020 uvedením vůbec prvního startér/generátoru iBSG (Integrated Belt-driven Starter Generator) pro mild-hybridní technologie. Nedlouho poté, v roce 2022, následovalo uvedení DMF DWC, technologie, která byla uznána jako vysoce inovativní, neboť pomáhá snižovat hluk, vibrace a chvění spojené s mechanismem systému start-stop hybridních vozidel.

Nejnovější inovací na trhu s náhradními díly v oblasti elektrifikace je uvedení elektrických kompresorů, které jsou jedním z klíčových produktů v systémech termomanagementu.

Do konce roku 2023 společnost Valeo uvede na trh nové vysokonapěťové komponenty, včetně produktů pro pohonné jednotky, jako jsou měniče, palubní nabíječky (OBC) a pohony eDrive. Na trh budou uvedeny také komponenty termomanagementu, které zajišťují správnou funkci akumulátoru (s chladiči a ventilátory akumulátoru).

Společnost Valeo se zavázala aktivně rozvíjet celé své portfolio, včetně tradičních produktů. Do konce roku 2022 již vyvinula 4500 dílů pro údržbu. Ambicí je dosáhnout 6000 dílů do konce roku 2023.

Kromě uvádění nových produktů na trh nabízí společnost Valeo program technické podpory, který zahrnuje montážní návody, živá školení, webináře, interaktivní prezentace a videa z bezplatné webové platformy Valeo Tech@ssist Online Technical. Ta je k dispozici ve více než osmi jazycích.

Datum zveřejnění

11.5.2023

Zdroj informací

Valeo

Foto: Valeo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2064 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál