Servind

ABB E-mobility a Scania otestovaly megawattový dobíjecí systém MCS

ABB E-mobility a Scania otestovaly megawattový dobíjecí systém MCS

Scania úspěšně nainstalovala a otestovala pilotní verzi megawattového dobíjecí systému MCS od firmy ABB E-mobility. To představuje další milník ve vývoji efektivního a vysoce výkonného nabíjecího řešení pro těžká nákladní vozidla. Nová technologie umožní zkrátit dobu potřebnou pro nabití těžkého nákladního vozidla na polovinu.

Úvodní zkoušky, jejichž cílem je prokázat technickou použitelnost nabíjení vysokým proudem, znamenají první důležitý krok k budoucímu systému MCS od ABB E-mobility. Výsledkem bude postupné nasazení vysoce výkonných dobíjecích stanic, které budou pracovat s vysokým dobíjecím proudem počínaje 1500 A až po horní limit systému MCS 3000 A.

Jedná se o dobíjecí standard, do něhož Scania a ABB E-mobility investují a na jehož vývoji se podílejí ve spolupráci s mezinárodní neziskovou organizací CharIN (finální standard MCS se očekává v roce 2024).

Technologie MCS je klíčová pro elektrická nákladní vozidla Scania pro dálkovou přepravu, u kterých je doba jízdy i doba odpočinku regulována zákonem. Vozidlo může jet maximálně 4,5 hodiny, pak si řidič musí dát 45minutovou přestávku a během této doby musí nákladní vozidlo doplnit dostatek energie na další 4,5 hodiny provozu. Vzhledem ke kapacitě akumulátorů je zásadní rychlé a vysoce výkonné nabíjení.

Novým dobíjecím standardem budou moci být vybavena nákladní vozidla Scania určená pro regionální dálkovou dopravu. Další generaci své technologie MCS představí společnost ABB E-Mobility na konci roku 2024 nebo začátkem roku 2025.

Datum zveřejnění

23.5.2023

Zdroj informací

Scania

Foto: Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3413 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál