Servind

CSG a Tatra Trucks míří na IDET 2023

CSG a Tatra Trucks míří na IDET 2023

Na brněnském výstavišti bude ve dnech 24. až 26. května probíhat veletrh IDET. Tradičními vystavovateli jsou firmy holdingu Czechoslovak Group (CSG) a kopřivnická automobilka Tatra Trucks. Společná expozice firem CSG a Tatry představí řadu exponátů v hlavní výstavní hale, na venkovní ploše u pavilonu P a na polygonu dynamických ukázek. Svou rozlohou i počtem exponátů bude vůbec největší na veletrhu.

Na stánku se budou prezentovat firmy Tatra Trucks, Tatra Defence Vehicle, Excalibur Army, Retia, Eldis, MSM Group, Karbox, Excalibur International, Česká letecká servisní a Fiocchi Munizioni.

Tatra Trucks přiveze několik vozů modelových řad Tatra Phoenix a Tatra Force. Hlavním lákadlem bude novinka představující kontejnerový nakladač Tatra Phoenix 8x8 s prodlouženým podvozkem a pancéřovanou kabinou vyvinutou firmou Tatra Defence Vehicle.

V rámci souběžně probíhajícího veletrhu Pyros 2023 Tatra Trucks ve světové premiéře odhalí novou generaci modelové řady Tatra Force s krátkou i dlouhou kabinou ve verzích určených pro hasičský záchranný sbor.

K vidění budou i logistické vozy s podvozky 4x4 a 6x6 určené pro českou armádu a zákazníky na Blízkém východě či ve východní Asii.

Tatra Defence Vehicle (TDV) vystaví ve společném stánku s CSG sériové provedení pancéřovaného vozidla Titus ve verzi místo koordinace palebné podpory (MKPP), které je určeno pro Armádu České republiky. TDV bude vystavovat také pancéřovanou kabinu pro modelovou řadu Tatra Phoenix, která bude nainstalována na již zmiňovaném kontejnerovém nakladači Tatra Phoenix 8x8.

Šternberská společnost Excalibur Army představí nejnovější dělostřelecký systém houfnici Morana, která bude mít v Brně českou výstavní premiéru. Morana představuje zcela novou konstrukci se zbraní ve standardní ráži 155 mm NATO s délkou hlavně 52 ráží. Je postavena na rozšířeném podvozku Tatra 8x8 a svou koncepcí se výrazně liší od předchozích konstrukcí Excalibur Army v této kategorii zbraňových systémů. Na venkovní výstavní ploše i během dynamických ukázek Excalibur Army předvede samohybnou houfnici Dita na podvozku Tatra, která je vybavena rovněž dělem ráže 155 mm, ovšem s délkou hlavně 45 ráží.

Vyprošťovací a odsunové vozidlo Treva-30 je nejnovějším počinem konstruktérů Excalibur Army v oblasti speciálních a ženijních strojů. Využívá osvědčený podvozek Tatra 8x8 a je vybavena výkonnými navijáky i jeřábovým zařízením a také pancéřovanou kabinou Puma vyvinutou a vyráběnou ve Šternberku. Dalším speciálním ženijním vozem, které bude k vidění, je mostní automobil AM-70 EX.

Excalibur Army poprvé vystaví pancéřované vozidlo Patriot 4x4 s odolností level 4 dle STANAG určené pro zákazníka na Blízkém východě. Na venkovní výstavní ploše bude vedle Patriotu vystaveno i vozidlo Pandur II 8x8 ve verzi kolové bojové vozidlo pěchoty. Excalibur Army na jeho vývoji a výrobě spolupracuje s podnikem Tatra Defence Vehicle. Excalibur Army také představí lehký prostředek protivzdušné obrany MR-2 Viktor, který je umístěn na podvozku Toyota Hilux. K exponátům bude patřit také dekontaminační kontejner osob SDO-4 a kontejnerová tanková dílna pro tanky T-72 na podvozku Tatra.

Datum zveřejnění

23.5.2023

Zdroj informací

Tatra Trucks

Foto: Tatra Trucks

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2625 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál