Servind

ALD Automotive dokončila akvizici LeasePlanu

ALD Automotive dokončila akvizici LeasePlanu

ALD Automotive úspěšně dokončila akvizici 100% podílu ve společnosti LeasePlan, jedné z předních světových firem působících v oblasti správy vozového parku a mobility, od konsorcia vedeného TDR Capital.

Tato přelomová akvizice představuje zásadní změnu, která nově propojenou skupinu dostává na pozici předního globálního hráče na poli udržitelné mobility spravujícího 3,3 milionu vozů na celém světě. Spojením sil budou ALD Automotive a LeasePlan určovat cestu k dosažení bezemisní mobility a udávat tón digitální transformaci odvětví. Propojený subjekt využije své velikosti a vzájemně se doplňujících schopností, aby posílil svoji konkurenceschopnost a směřoval k trvalému růstu.

V České republice se součástí nové skupiny stane pouze ALD Automotive. V souladu se závazky učiněnými v rámci schvalování akvizice společnosti LeasePlan Evropskou komisí uzavřela ALD dohodu o prodeji společnosti LeasePlan Česká republika společnosti Crédit Agricole Consumer Finance. Po dokončení prodeje společnosti Crédit Agricole Consumer Finance změní firma LeasePlan v České republice svůj název.

Výkonný ředitel ALD Automotive | LeasePlan Tim Albertsen pověřil vedením strategického rozvoje skupiny v České republice Pavla Fořta, dřívějšího generálního ředitele ALD Automotive v České republice, a jmenoval ho generálním ředitelem pro Českou republiku. Jmenování proběhlo s okamžitou platností. Pavel Fořt má ty nejlepší předpoklady k tomu, aby se mu podařilo úspěšně dosáhnout strategického rozvoje a růstu, který je pro nejbližší měsíce a roky naplánován.

Pavel Fořt jako generální ředitel ALD Automotive působí téměř devět let. Pod jeho vedením společnost ALD ČR dosahovala růstu překračujícího průměr v odvětví a zlepšovala svoji efektivitu. Před tím Pavel Fořt pracoval v renomované mediální agentuře OMD Czech v rámci skupiny Omnicom a základy svých znalostí získal ve společnosti KPMG. Kromě toho, že působí jako statutární zástupce ALD Automotive, je členem dozorčích rad Essox Finance (Slovensko) a ALD Automotive Magyarország (Maďarsko) a je členem představenstva České leasingové a finanční asociace.

Datum zveřejnění

24.5.2023

Zdroj informací

ALD Automotive

Foto: ALD Automotive

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2321 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál