Servind

Xmarton přebírá carsharingovou platformu Kliq

Xmarton přebírá carsharingovou platformu Kliq

Česká technologická společnost Xmarton, která vyvíjí digitální řešení pro správu firemních flotil, přebírá od Škoda Auto Digilab provozování technologické platformy, která sloužila k provozu carsharingového projektu s názvem Kliq. Po vzájemné dohodě přebere Xmarton platformu zpět a přiřadí ji ke svému technologickému řešení správy a sdílení vozových parků Xfleet.

Škoda Auto Digilab se rozhodla ukončit provozování carsharingové platformy s názvem Kliq a předat její technologické provozování včetně klientského kmene zpět české společnosti Xmarton. S tou spolupracovala od dubna 2021 na jejím vývoji. Xmarton tak nabídne současným i rozjednaným klientům svoje služby napřímo a projekt Kliq tak s jejich přechodem k Xmartonu formálně zanikne.

Ředitel společnosti Xmarton Jan Pešek k situaci říká: „Spolupráci se Škoda Auto Digilab vnímáme rozhodně jako vzájemně přínosnou. Právě díky společné cestě a požadavkům, které na nás ve Škoda Auto Digilab měli, jsme byli schopni se v Xmartonu technologicky opět posunout kupředu. Převzetí správy a provozování platformy původního projektu Kliq je tudíž významnou příležitostí k rozvoji i v další práci na celkové inovaci systému.”

Škoda Auto Digilab má ve svém portfoliu řadu inovativních projektů v oblasti mobility, e-mobility či konektivy. Nabízelo se tedy logické propojení s firmou Xmarton, která se již několik let profiluje jako přední odborník na technologické řešení propojení automobilu s chytrým mobilním zařízením. Kromě základního ovládání vozu na dálku, pak aplikace od Xmartonu nabízí komplexní správu vozidel včetně jejich přehledného a pohodlného sdílení.

Datum zveřejnění

24.5.2023

Zdroj informací

Xmarton

Foto: Škoda Auto

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2632 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál