Servind

Přichází Daimler Truck Česká republika

Přichází Daimler Truck Česká republika

S účinností od 30. 6. 2023 dochází ke změně obchodního názvu společnosti Mercedes-Benz Trucks Česká republika s.r.o. se sídlem Bavorská 2666/16, Stodůlky, 155 00 Praha 5, na Daimler Truck Česká republika s.r.o.

Akreditovaný dovozce nákladních vozidel značek Mercedes-Benz a Fuso v České republice, společnost Mercedes-Benz Trucks Česká republika, se na Daimler Truck Česká republika přejmenovává v souladu s názvem mateřského koncernu.

Přejmenování souvisí s rozdělením koncernu Daimler AG, k němuž došlo v prosinci 2021 a kdy vznikl samostatný koncern Daimler Truck AG jakožto výrobce nákladních vozidel a autobusů značky Mercedes-Benz a řady dalších koncernových značek –v Evropě jde především o značky Fuso a Setra. V souladu s touto změnou se nyní přejmenovávají i dceřiné importérské společnosti v Evropě.

Ostatní údaje dosavadní společnosti zůstávají beze změny. Změna obchodního názvu společnosti nemá žádný vliv na práva a závazky vůči obchodním partnerům. Na již uzavřených smlouvách se nic nemění.

Daimler Truck Česká republika s.r.o. je 100% dceřinou společností koncernu Daimler Truck AG. Do České republiky dováží nákladní vozidla značek Mercedes-Benz a Fuso a řídí autorizovanou síť prodejců a servisů. Prostřednictvím své maloobchodní divize zajišťuje i přímý prodej koncovým zákazníkům a má dvě vlastní servisní a prodejní pobočky – jednu v sídle společnosti v Praze 5 - Stodůlkách a druhou, nově dokončenou ve Velkém Týnci na jižním okraji Olomouce. Mezi dovozci nákladních vozů v ČR se v ročních registracích nových nákladních vozidel značka Mercedes-Benz již 21 let v řadě drží na první pozici.

Datum zveřejnění

30.6.2023

Zdroj informací

Daimler Truck

Foto: Daimler Truck

 

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.7029 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál