Servind

Myslet na budoucnost se vyplatí

Myslet na budoucnost se vyplatí

Opustili jsme komfortní svět, kdy bylo vše snadno předvídatelné. V současné době firmy i soukromníci opakovaně čelí nepředvídatelným okolnostem spojeným zejména s dramatickým růstem cen v podstatě všeho, co potřebují ke své činnosti a životu. Platí to v plné míře i o automobilech a s nimi souvisejících službách. Společnost Volkswagen Financial Services nabízí několik možností, jak se s tím alespoň částečně vyrovnávat.

Společnost Volkswagen Financial Services se snaží jak svým klientům tak i obchodním partnerům usnadnit dlouhodobé plánování nákladů a současně i při současné míře inflace resp. průběžného růstu cen dílů i práce ušetřit nemalé prostředky. Majitel automobilu tak může jezdit do servisu bez obav, kolik jej návštěva bude stát a o kolik vzrostly ceny dílů a služeb. Přitom si úhradu těchto nezbytných nákladů může rozložit do delšího časového období na splátky v přijatelné výši. Partnerské servisy zase mají jistotu, že budou mít uhrazeny veškeré náklady podle aktuálních cen.

Nabídka předplacených servisních služeb Volkswagen Financial Services se obrací na tři různé skupiny zákazníků, kterým nabízí řešení odpovídající jejich potřebám. Přitom se obrací i na ty, kteří nevyužívají její finanční služby.

Pro klienty pořizující své vozidlo, resp. vozidla, na operativní leasing je připravena služba Servis a údržba, zajišťující servisní služby spojené s provozem vozidla. Smlouva se uzavírá na předem dohodnutou ujetou vzdálenost po dobu platnosti operativního leasingu. Klient s touto smlouvou jezdí do autorizovaného servisu, který služby, pokryté smlouvou, fakturuje společnosti VWFS. Klient platí jen předem dohodnutou částku v rámci měsíčních splátek operativního leasingu.

Služba se nabízí ve dvou variantách – základní Basic a rozšířené Full Service. Ve své rozšířené podobě pokrývá v podstatě veškeré servisní činnosti, výměnu dílů a kapalin, opravy a krytí nahodilých poruch jen s výjimkou oprav spojených s nehodami, nedbalostí, nedodržením návodů a doporučení výrobce ale i neodborných oprav nebo dodatečných instalací apod. V rámci smlouvy lze sjednat i pokrytí služeb spojených s výměnou letních a zimních pneumatik.

Volkswagen Financial Services myslí i na ty, kteří nevyužívají jeho operativní leasing, ale jiné formy financování. Pro ty je připravena služba Servisní balíček resp. Škoda Předplacený servis, která se pořizuje na dobu 5 let s volbou ze tří variant nájezdu 60 000, 100 000 nebo 150 000 km. Výhodou tohoto balíčku je skutečnost, že je vázaný na VIN automobilu, takže v případě prodeje vozu v době trvání smlouvy je přenositelný na nového majitele.

Balíček kryje náklady na servisní prohlídky, výměny oleje a filtrů a podle zvolené varianty též výměnu dílů podléhajících běžnému opotřebení. Služba je dostupná ve variantách Standard nebo Plus. Službu lze objednat s novým vozidlem, před dodáním nového vozu ale též k již provozovanému automobilu do dvou let stáří ještě před absolvováním první předepsané servisní prohlídky. Při využití služby Servisní balíček resp. Škoda Předplacený servis je doložena řádná servisní historie, což zvyšuje hodnotu vozu při jeho následném prodeji.

Varianta Standard zahrnuje servisní úkony předepsané výrobcem, tedy servisní prohlídky podle stanoveného servisního intervalu zahrnující výměny motorového oleje, filtrů, brzdové kapaliny, zapalovacích svíček a další úkony prováděné v rámci servisních prohlídek v intervalech předepsaných výrobcem vozu. Varianta Standard obsahuje také prodloužení záruky mobility.

Varianta Plus přidává další servisní úkony potřebné pro bezstarostný provoz vozidla, jako jsou výměny dílů podléhajících běžnému opotřebení např. brzdových destiček a kotoučů, stěračů, servis klimatizace atd. Pokrývá i nahodilé poruchy např. výměnu či opravu výfukového potrubí, spojky, výměny žárovek vč. xenonových a LED, startovací baterie, rozvodového řemenu nebo opravy odpružení a tlumičů. K variantě Plus patří i prodloužení záruky mobility a kontrola vozu před STK.

Pro ty, kteří při pořizování vozu nevyužívají žádné finanční služby Volkswagen Financial Services je určena služba Online Servisní prohlídka. Tu je možné sjednat výhradně online na www.vwfs.cz v sekci PRODUKTY A SLUŽBY pro vozy všech značek koncernu Volkswagen provozované déle než dva roky bez dalšího omezení stáří a najetých kilometrů, přičemž může jít i o vozy pořízené jako ojeté. Služba nabízí možnost předplacení až tří pravidelných servisních prohlídek za předem sjednanou cenu práce, dílů a kapalin. Rozsah údržby u jednotlivých zakoupených servisních prohlídek odpovídá rozsahu Standard Servisního balíčku resp. Škoda Předplaceného servisu. Sjednanou cenu je možné zaplatit jednorázově nebo rozložit do měsíčních splátek bez jakéhokoliv navýšení. Doba platnosti smlouvy závisí od počtu sjednaných prohlídek, tedy 24 měsíců až šest let. Tato smlouva je vázána vždy na konkrétní vozidlo a klienta.

Servisní úkony při využití kterékoliv z uvedených služeb jsou po dobu platnosti a v rozsahu podle sjednané varianty plně kryty bez vlivu inflace nebo změny cen náhradních dílů. Výhodou pro klienta je i skutečnost, že si pro návštěvu může vybrat kterýkoliv z rozsáhlé sítě autorizovaných servisů, které mají smlouvu se společností VWFS pro vozy konkrétní značky. Aktuální seznam je uveden na vwfs.cz/servis. Klient tedy může zvolit nejen nejbližší autoservis, ale rozhodovat se například i podle nabízeného termínu.

„Všechny uvedené služby přinášejí výhodu i pro participující autorizované autoservisy s nimiž má VWFS smlouvu. Těm totiž Volkswagen Financial Services vždy proplácí doloženou fakturovanou částku podle aktuálních běžných tržních cen. Přitom servisy mají díky smlouvě s VWFS jistotu, že se na ně budou zákazníci obracet i v nejbližší budoucnosti a bez ohledu na případný růst cen,“ připomíná jednatel Volkswagen Financial Services Vratislav Strašil.

„Zákazníci získávají jistotu vysoké kvality servisu předepsaného výrobcem vozu za předem sjednanou cenu až na několik let dopředu,“ dodává Vratislav Strašil, jednatel Volkswagen Financial Services.

Datum zveřejnění

18.7.2023

Zdroj informací

Volkswagen Financial Services

Foto: Volkswagen Financial Services

 

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2563 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál