Servind

Castrol zavádí nové obaly s méně plasty

Castrol zavádí nové obaly s méně plasty

Společnost Castrol představila nový design své řady lahví pro doplňování maziv na evropský trh. V některých lahvích je použito až o 20 % méně plastů. Nově navržené lahve jsou k dispozici všem automobilovým servisům a maloobchodníkům od září 2023 ve velikostech 0,5 l, 1 l, 4 l a 5 l. Jejich výhodou je, že v porovnání s předchozími lahvemi zabírají v regálech méně místa a snadněji se přepravují.

Uvedení nově navržených lahví je součástí strategie udržitelnosti PATH360, která má za cíl pomáhat ve společnosti Castrol snižovat množství odpadu, omezovat uhlíkovou stopu a zlepšovat naše životy. Nová pětilitrová lahev společnosti Castrol v Evropě využívá o 20 % méně plastů než předchozí pětilitrová lahev, která je jedním z nejprodávanějších produktů značky Castrol.

Očekává se, že v Evropě nové lahve ušetří přibližně 1000 tun plastu ročně (ve srovnání s předchozími malými lahvemi a v součtu s celým sortimentem lahví).

U pětilitrové lahve byly ostré rohy lahve změněny na chytré vroubky, jejichž cílem při návrhu byla větší pevnost a odolnost. Celkový tvar lahve byl také optimalizován, aby se na palety a regály vešlo více lahví. Díky optimalizaci prostoru a s tím souvisejícímu přemístění rukojeti do rohu můžeme nyní na jednu paletu umístit o 28 % více kartonů se čtyřlitrovými lahvemi než dřív. Obdobně se nyní na jednu paletu vejde 36 kartonů s pětilitrovými lahvemi, zatímco dříve to bylo jen 28 kartonů.

Přibyla řada prvků, včetně tepelné pečeti, uzávěru s vyraženým logem Castrol a ochranou proti neoprávněné manipulaci, které chrání integritu produktů a poskytují zákazníkům ještě větší jistotu, že lahve obsahují originální maziva a kapaliny Castrol.

Datum zveřejnění

23.10.2023

Zdroj informací

Castrol

Foto: Castrol

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3155 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál