Servind

Novým majitelem Arrivy se stala společnost I Squared

Novým majitelem Arrivy se stala společnost I Squared

Skupina Arriva, působící v celé Evropě, má nového majitele. Vedení společnosti Deutsche Bahn podepsalo kupní smlouvu o prodeji celé skupiny Arriva se společností I Squared, globálním správcem infrastruktury.

I Squared má za sebou investice do infrastrukturních společností – od společností zabývajících se energetickými řešeními, jako je Aggreko, po společnosti poskytující dopravní a logistické služby, včetně skupiny TIP.

Společnost I Squared se zavázala poskytnout společnosti Arriva dlouhodobý kapitál na investice do rozvoje a zlepšování služeb ve veřejné dopravě.

Investice společnosti I Squared po restrukturalizaci společnosti zajistí Arrivě další růst a zlepšení služeb v deseti zemích Evropy. Využitím zkušeností, odborných znalostí i investičních schopností společnosti I Squared bude vedení Arrivy schopné zajistit kvalitní služby pro cestující, vytvářet odpovídající pracovní prostředí pro zaměstnance a vycházet vstříc objednavatelům dopravy nejen v České republice.

Společnost Arriva nadále pokračuje v přípravě projektů na modernizaci vozového parku s cílem snižování emisí ve veřejné dopravě. Generální ředitel společnosti I Squared Mohamed El Gazzar agentuře Reuters řekl, že plánuje do Arrivy investovat 2 miliardy eur na rozvoj a elektrifikaci vozového parku. Uvedl, že bude zvažovat doplňkové a synergické akvizice na klíčových trzích Arrivy ve Velké Británii, Itálie a České republice a dodal, že je otevřen malým i velkým transakcím v hodnotě přesahující miliardu eur.

Německá státní železniční společnost Deutsche Bahn se v minulosti pokoušela prodat části Arrivy, aby získala hotovost na snížení svého dluhu a investice do domácí infrastruktury.

Arriva jako přední provozovatel osobní dopravy v Evropě zaměstnává v deseti evropských zemích 35 500 lidí a přepraví 1,5 miliardy cestujících ročně. S autobusy, vlaky, autokary, tramvajemi, loděmi a systémy pro sdílení kol Arriva vytváří komplexní síť veřejné dopravy.  Činnosti společnosti Arriva jsou rozděleny do čtyř oblastí: autobusy ve Velké Británii, vlaky ve Velké Británii, Nizozemsko a kontinentální Evropa. Arriva působí v České republice, Chorvatsku, Maďarsku, Itálii, Nizozemsku, Polsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku a Spojeném království.

Datum zveřejnění

1.11.2023

Zdroj informací

Arriva

Foto: Arriva

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.278 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál