Servind

Nabídka paliv u čerpacích stanicích OMV v ČR

Nabídka paliv u čerpacích stanicích OMV v ČR

Nabídka paliv prodávaných na čerpacích stanicích OMV v České republice od ledna 2024 zahrnuje i nadále základní paliva a prémiová paliva MaxxMotion. Změna pro řidiče se týká základního benzinu OMV Natural 95 a benzinu OMV MaxxMotion 95, které se nyní prodávají v kvalitě E10 s obsahem bioetanolu nepřevyšujícím 10 % z celkového objemu paliva.

Aby zákazník věděl, jaké palivo čerpá, změní se v této souvislosti značení na výdejních stojanech a pistolích  - je zde uvedeno označení E10. K tomuto přechodu dochází v souladu s platnou legislativou s cílem dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050.

Složení prémiového benzinu MaxxMotion 100Plus, vyvíjeného, vyráběného a výhradně dováženého pro všechny čerpací stanice OMV v České republice z vlastní rafinerie OMV v Rakousku, zůstává i nadále beze změny, stejné jako dosud včetně obsahu biosložek. Tento prémiový benzin neobsahuje bioetanol vůbec, příměs (E5) zde tvoří vysoce kvalitní biosložka ETBE, která má na všechny parametry chodu motoru pozitivní vliv. Toto palivo bylo navrženo tak, aby motorům poskytovalo vynikající ochranu a umožnilo dosáhnout nejvyšší možný výkon.

„Majitelům automobilů se staršími motory na benzin doporučujeme, aby si ověřili, zda je pro jejich vozidlo vhodné použití paliva E10. Pokud tomu tak není, doporučujeme jim používat OMV MaxxMotion 100Plus, do kterého není bioetanol ani nyní přidáván,“ uvádí marketingový manažer společnosti OMV Česká republika Michal Janda.

Datum zveřejnění

5.1.2024

Zdroj informací

OMV

Foto: OMV

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2478 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál