Servind

Když nemůžete nastartovat

Když nemůžete nastartovat

Problém s nastartováním vozu se obvykle objeví, když to nejméně čekáte. Na okamžitou údržbu nebo výměnu baterie tak zpravidla není čas. Tuto situaci však lze rychle a efektivně vyřešit pomocí malých a kompaktních zařízení - tzv. startérů, které umožňují rychlé nastartování vozu i s vybitou baterií, bez startovacích kabelů a bez pomoci druhého vozu.

Dnešní startéry jsou napájené z integrovaného akumulátoru, snadno přenosné, a tak subtilní, že se snadno vejdou do každé přihrádky nebo například do úložné kapsy za předním sedadlem. Startéry z řady BATTERYStart zahrnují modely pro startování jakéhokoli benzinového motoru a dieselových motorů do objemu 10 litrů. Díky široké nabídce je možné vybrat přesně ten správný výrobek pro váš konkrétní typ vozu.

BATTERYstart 200

BATTERYstart 200 s kapacitou baterie 6 000 mAh je schopný nastartovat benzinový motor o objemu až 3 litry. Po použití se okamžitě dobíjí a na jeho plné nabití stačí 2 hodiny.

 

Battery 200

 

BATTERYstart 300

Další startovací zdroj BATTERYstart 300 umožňuje startovat benzinový motor o objemu až 6 litrů nebo dieselový motor o objemu až 3 litry. Jeho nabíjení trvá 3 hodiny.

 

Battery 300

 

BATTERYstart 400

Nejvýkonnější přenosný hobby startér BATTERYstart 400 má kapacitu 16 800 mAh a dokáže nastartovat benzinový motor o objemu až 8 litrů nebo dieselový motor o polovičním objemu. Jeho nabíjení trvá méně než čtyři hodiny a nabízí možnost připojení dalších auto-moto spotřebičů, jako jsou palubní kamery, autochladničky, kompresory, ventilátory atd. prostřednictvím přiloženého adaptéru se standardní 12V zásuvkou na cigarety.

 

Battery 400

 

BATTERYstart Pro 1000

Díky lithium-iontové baterii a špičkovému proudu 1500 A dokáže profesionální model BATTERYstart Pro 1000 snadno nastartovat všechny 12V benzínové a naftové motory do 10 litrů. Kompaktní, lehký a snadno ovladatelný startér ve srovnání s tradičními těžkými a objemnými dílenskými modely je vybaven také funkcí powerbanky a čtyřmi světelnými režimy včetně funkce SOS.

 

Battery 1000

 

Další funkce

V nabídce dostupných startérů stojí za zmínku i řada dalších užitečných funkcí. Zařízení jsou vybavena zásuvkami USB, takže mohou fungovat jako powerbanka a nabíjet např. mobilní telefony, fotoaparáty, tablety atp. Lze je tak používat i když máte autobaterii v dobré kondici. Některé modely mají také vestavěné světlo, které usnadňuje použití startéru na tmavých místech nebo po setmění. Všechny startéry jsou bezpečné, výrobce do nich zahrnul ochranu proti přepólování, zkratu a přepětí.

Datum zveřejnění

25.1.2024

Zdroj informací

OSRAM

Foto: OSRAM

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2597 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál