Servind

DHL 20 let logistickým partnerem formule 1

DHL 20 let logistickým partnerem formule 1

Pro rok 2024 je pro mistrovství světa formule 1 naplánována rekordní sezona s 24 závody včetně první velké ceny v Číně od koronavirové pandemie.

DHL a formule 1 prodloužily svého partnerství. DHL bude mít jako oficiální logistický partner i v příštích letech na starosti globální přepravu veškerého nákladu v rámci mistrovství světa FIA Formule 1. DHL má s logistikou v motoristickém sportu více než 40leté zkušenosti, z toho 20 let figuruje jako oficiální logistický partner formule 1. DHL je tak nejdéle působícím globálním partnerem motoristického sportu.

V posledních třech letech vstoupilo partnerství do udržitelnější éry, pro niž si formule 1 vytyčila cíl dosáhnout do roku 2030 nulové bilance emisí. Počet nákladních vozidel s pohonem na biopaliva, která budou nasazena v evropské části letošní závodní sezony, byl zdvojnásoben na 37. V porovnání s nákladními vozidly na naftu se tím emise CO2 sníží o 83 %.

Formule 1 a DHL zažily během svého 20letého partnerství významnou transformaci, především díky rozšířenému kalendáři. K nejzásadnější změně došlo v roce 2019, kdy formule 1 postavila do centra své pozornosti trvalou udržitelnost a oznámila cíl nulové bilance emisí.

Rozhodujícím faktorem pro snižování emisí oxidu uhličitého v logistice je v globálním měřítku vůdčí multimodální logistika DHL, která zahrnuje jak silniční, tak námořní a leteckou přepravu. Kromě loňského zavedení nákladních vozidel s pohonem na biopaliva nasadila společnost DHL jako lídr v zelené logistice jako první také hospodárná letadla Boeing 777. Tato letadla vedla ke snížení emisí CO2 o 17 % v porovnání s běžnými letadly.

DHL zvládá enormní přepravu až 1400 tun choulostivého nákladu na každý závod, který zahrnuje mimo jiné závodní monoposty, pneumatiky, náhradní díly, palivo, přenosovou techniku a vybavení pro marketingové aktivity a zajišťování pohoštění.

Tým DHL pro motoristický sport tvoří 100 odborníků na logistiku, z nichž polovina působí v místě konání závodu. Pro vybrané evropské závody v kalendáři Formule 1 použije tým nový udržitelný DHL Motorhome vybavený solárními moduly a nabíjecími a recyklačními stanicemi jako řídicí centrálu. Bude přepravován nákladním vozidlem na biopaliva.

Datum zveřejnění

25.3.2024

Zdroj informací

DHL

Foto: DHL

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2238 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál