Servind

Poptávka po outsourcingu logistiky u DB Schenker roste

Poptávka po outsourcingu logistiky u DB Schenker roste

Přední poskytovatel logistických služeb DB Schenker reaguje na poptávku firem po tzv. outsourcingu logistiky. Zajišťuje pro ně skladování, kompletaci zboží, vychystávání zásilek i veškeré související procesy. Firmy tak nemusejí investovat do skladů, shánět do něj personál, ani sledovat změny souvisejících předpisů a norem. Ve prospěch outsourcingu logistiky hovoří především to, že delegováním této agendy zbyde firmám více času na rozvoj svého byznysu.

„Pro výrobce a dodavatele je čím dál tím těžší dostát současným požadavkům na perfektní dodávku zboží. Stejně jako si u nás objednávají přepravy, je pro ně výhodné delegovat na nás i tu část procesů, která se odehrává ve skladech. Díky rozsáhlé síti logistických center, zaškoleným zaměstnancům, propracovaným procesům a letitému know-how jsme schopni nabídnout službu v takové kvalitě a s takovými náklady, které se jim jednoznačně vyplatí. Výhodou je také flexibilita, což ocení zejména firmy, které expandují. S námi mohou navíc jednoduše dodávat i zákazníkům v zahraničí,“ vysvětluje Kateřina Říhová, ředitelka logistiky ve společnosti DB Schenker pro Českou republiku a Slovensko.

Kompletní logistické služby u DB Schenker využívají zejména společnosti z oblasti high-tech nebo automotive. Často jde o díly, které jdou do výroby v systému Just in Sequence, s čímž má logistická společnost bohaté zkušenosti a pomáhá tak celý výrobní proces urychlit a zefektivnit. Spolupráce s logistickým partnerem některým firmám umožnila také implementovat inovativní systémy a metody pro řízení a distribuci náhradních dílů. Efektivnější zpracování poptávek se pak promítlo do kratší doby dodání.

Outsourcing logistiky je zajímavý i pro další specifické obory, jako je například zdravotnictví. Firmy také čím dál tím více vítají i udržitelné aspekty logistiky v DB Schenker, ať už jde o využívání fotovoltaiky, úspory energií ve skladech nebo používání manipulační techniky s alternativním pohonem.

DB Schenker realizuje logistické operace na míru ve 14 logistických centrech v České republice a na Slovensku. „Aktuálně můžeme nabídnout kapacity například v Mnichově Hradišti, což je zajímavé pro společnosti v oblasti automotive, pak také ve Strančicích na východním okraji Prahy přímo u D1, a za zajímavost stojí i sklad v Pardubicích, do kterého vede železniční vlečka, což je výhodou pro projekty, kde se klade důraz na zajištění nízkoemisního dodavatelského řetězce,“ uzavírá Kateřina Říhová.

Datum zveřejnění

16.4.2024

Zdroj informací

DB Schenker

Foto: DB Schenker

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2687 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál