Servind

Nové pneumatiky Nokian Tyres prošly testy u TÜV SÜD

Nové pneumatiky Nokian Tyres prošly testy u TÜV SÜD

Nové letní a celoroční pneumatiky Nokian Tyres pro evropské trhy podstoupily srovnávací test uskutečněný organizací TÜV SÜD. Nejseverněji položený výrobce pneumatik na světě pověřil TÜV SÜD, aby nezávisle otestoval celoroční pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1 a letní pneumatiky Nokian Tyres Powerproof 1 a Nokian Tyres Wetproof 1.

Všechny tři modely podstoupily důkladné a podrobné srovnávací zkoušky u TÜV SÜD Automotive, největšího nezávislého zkušebního centra pro technologie kol a pneumatik v Evropě, a úspěšně vyhověly požadavkům výkonového testu TÜV SÜD.

Celoroční pneumatika Nokian Tyres® Seasonproof 1 stanoví nové standardy univerzálnosti a výkonu. Díky početným technickým inovacím zaručuje maximální bezpečnost, vynikající přilnavost na mokré vozovce a nízký valivý odpor za všech povětrnostních podmínek. Interní testy ukázaly, že se v porovnání s předchozím modelem významně zvýšila odolnost proti opotřebení.

Výsledky zkoušek Seasonproof 1 u TÜV SÜD  potvrzují vynikající vlastnosti pneumatiky Nokian Tyres Seasonproof 1. Celkově si pneumatika vedla výrazně lépe než průměr testovaných konkurenčních modelů a nabídla nejvyváženější výkon v tomto srovnání. Předvedla vynikající výsledky při podélném a bočním aquaplaningu, a navíc nabízí vysokou bezpečnost na sněhu. V kategoriích brzdění na sněhu a ovladatelnosti na sněhu se ukázala mezi konkurenčními modely jako nejlepší.

Letní pneumatika Nokian Tyres® Powerproof 1 nabízí maximální stabilitu, přesnou ovladatelnost a výjimečnou přilnavost na mokrém i suchém povrchu. Byla vyvinuta pro použití na dálnicích a garantuje bezpečnou jízdu i při vysokých rychlostech, krátkou brzdnou dráhu a vynikající chování při aquaplaningu.

Zkoušky Powerproof 1 u TÜV SÜD  ukázaly vynikající vlastnosti při jízdě za mokra. Powerproof 1 byla nejen nejlepší pneumatika v testu podélného a bočního aquaplaningu, ale rovněž dosáhla nejlepších výsledků při brzdění na mokré vozovce. V porovnání s konkurenčními modely si rovněž vedla dobře při brzdění na suché vozovce. Pneumatika uspěla i při testu jízdy za mokra, kde překonala průměrné výsledky svých konkurentů.

Letní pneumatika Nokian Tyres® Wetproof 1 nabízí maximální bezpečnost a komfortní jízdu a je ideální do deštivých dnů a pro náročné podmínky na silnici. Její nízký valivý odpor šetří palivo i energii. Díky vynikající přilnavosti za mokra a prvotřídním jízdním vlastnostem zajišťuje Nokian Tyres Wetproof 1 bezpečnou jízdu i na mokré vozovce.

Výsledky zkoušek Wetproof 1 u TÜV SÜD ukazují, že tato pneumatika překonává průměr jejích konkurentů, pokud jde o brzdění a jízdní vlastnosti na mokré vozovce. Skvělé jízdní vlastnosti na mokrých vozovkách jsou zřejmé zejména při aquaplaningu, kde se jedná o nejbezpečnější pneumatiku mezi konkurenčními modely při podélných i bočních testech.

Informace o podmínkách testů: Všechny zkoušené pneumatiky zakoupila TÜV SÜD v běžném obchodě. Pneumatiky byly pro jednotlivé testy zvoleny náhodně.

„Přesvědčivé výsledky modelů našich pneumatik v nezávislém srovnávacím testu TÜV SÜD potvrzují, že si s našimi prémiovými pneumatikami vedeme dobře, pokud jde o bezpečnost a výkon. S hrdostí nabízíme pneumatiky, které odpovídají nejpřísnějším normám kvality a zajišťují bezpečnou jízdu našich zákazníků,“ říká produktový manažer Nokian Tyres pro střední Evropu Martin Dražík.

Datum zveřejnění

7.5.2024

Zdroj informací

Nokian Tyres

Foto: Nokian Tyres

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3369 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál