Servind

Porsche sází na logistiku s alternativními pohony

Porsche sází na logistiku s alternativními pohony

V pobočkách Zuffenhausen, Weissach a Lipsko společnost Porsche a její logističtí partneři používají šest nových nákladních vozidel s elektrickým pohonem, většinou od společnosti Scania. Nákladní vozidla s elektrickým pohonem přepravují výrobní materiály po závodech. Doplňují stávající flotilu 22 nákladních vozidel poháněných bioplynem. Další elektrický nákladní vůz dodává nová vozidla ze závodu v Zuffenhausenu do Švýcarska.

Kromě toho společnost testuje použití syntetické nafty HVO100 v několikaletém testu a s vědeckou podporou Karlsruhe Institute of Technology (KIT). Tato takzvaná re-paliva se používají ve 12 kamionech ze stávajícího vozového parku v okolí závodu v Zuffenhausenu.

„Dekarbonizace je nedílnou součástí naší strategie udržitelnosti. Používání nákladních vozidel s alternativními pohony a palivy je důležitým krokem k dosažení našich ambiciózních cílů. Vědomě spoléháme na kombinaci pohonů, která je založena na zamýšleném použití vozidel,“ říká člen představenstva pro výrobu a logistiku ve společnosti Porsche AG Albrecht Reimold.

Datum zveřejnění

10.5.2024

Zdroj informací

Porsche

Foto: Porsche

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4418 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál