Servind

Udržitelný přístup pro udržitelnější trh s náhradními díly

Udržitelný přístup pro udržitelnější trh s náhradními díly

Vzhledem k potřebě reagovat na problémy vyplývající ze změny klimatu a poklesu kupní síly řidičů je Valeo víc než kdy jindy odhodláno podporovat odborníky na automobilovém trhu s náhradními díly v jejich snaze učinit požadovanou transformaci mobility šetrnější k životnímu prostředí a cenově dostupnější.

S ohledem na tuto situaci společnost Valeo Service zavedla mnohostranný přístup s názvem I Care 4 the Planet. Tyto iniciativy pokrývají tři oblasti činnosti: nabídku produktů s více a rozmanitějšími renovovanými díly, obaly šetrnější k životnímu prostředí a logistiku navrženou pro zkrácení dodacích vzdáleností.

Renovace je skvělý způsob rozvoje

Důležitým faktorem při snižování dopadu trhu s náhradními díly na životní prostředí je vytváření udržitelnějšího produktového portfolia. Repasovaný produkt znovu využívá v průměru 80 % materiálu a podle analýzy životního cyklu snižuje uhlíkovou stopu v průměru o 50 až 80 % ve srovnání s novým výrobkem.

V souladu se svým cílem dosáhnout uhlíkovou neutralitu do roku 2050 společnost Valeo Service zvýšila své úsilí v sektoru renovací. K listopadu 2022 měl Valeo Service ve svém evropském portfoliu 8186 referencí a v roce 2023 pokračoval v uvádění více než 500 referencí do stávající produktové rodiny. Kromě toho jsou na trh uváděny nové a technicky pokročilejší produktové řady jako jsou elektrické kompresory, elektrické pohony a měniče točivého momentu, které doplní tradiční kategorie produktů, jako jsou spojky, startéry, alternátory a kompresory.

Šíření informací

Pouhé zavádění nových referencí samozřejmě nestačí. Ve spolupráci s Nexus Academy společnost Valeo Service využila digitální školení k úspěšnému vyškolení více než 200 školitelů. Tyto semináře se týkaly čistě elektrifikačních témat (mild-hybridní technologie a základní úroveň plné elektrifikace), produkty související s elektromobily (jako jsou dvojité suché spojky, dvojité mokré spojky a měniče točivého momentu) a regenerace.

Díky službě Valeo Service se zjednodušila identifikace alternativních repasovaných produktů pro každou sadu spojek pro nákladního vozidla. To vše díky vlastnímu digitálnímu nástroji nazvanému „Vyhledávač spojkové sady nákladních vozidel“ („Truck Clutch Kit Finder“). Frost & Sullivan mu v roce 2022 udělil titul evropské inovace nového produktu.

V balení pro budoucnost

Další oblastí, na níž se I Care 4 the Planet zaměřuje, je eliminace plastů a snížení spotřeby inkoustu v obalech. Toto úsilí jde ruku v ruce s rostoucím využíváním recyklovaných materiálů, využíváním biologicky rozložitelných materiálů a samozřejmě především snižováním množství používaných obalů.

Logicky vzato, logistika

Poslední oblastí, která by měla být považována za klíčovou z pohledu přístupu I Care 4 the Planet, je logistika. Logistika přirozeně hraje důležitou roli při zajišťování toho, aby se zboží a služby dostaly k zákazníkům včas a nákladově efektivním způsobem. Moderní logistický systém ale musí brát ohled i na životní prostředí.

Za prvé, Valeo Service věnuje velkou pozornost zajištění výroby co nejblíž trhům, kde jsou produkty distribuovány. Kromě toho se společnost Valeo Service zaměřuje na snižování emisí uhlíku rozvojem přímých dodávek zákazníkům, aby se zabránilo přechodným krokům v distribuci. Tento přístup doplňuje podpora sdružení Reforest Action: Valeo Service zasadí strom za každou tunu přímé dodávky, což pomáhá vytvořit efektivní logistický distribuční tok.

Valeo Servicing však nezapomíná ani na detaily, protože plánuje optimalizovat míru naplnění přepravy konsolidací zásilek a zlepšením stohovatelnosti produktů. To vše výrazně sníží emise CO2.

I Care 4 the Planet není jen o velkých věcech, ale také o řešení detailů. V budoucnu kdekoli se objeví logo I Care 4 the Planet si odborníci na aftermarket mohou být jisti, že pracují s produkty, které kladou životní prostředí na první místo.

Datum zveřejnění

18.5.2024

Zdroj informací

Valeo

Foto: Valeo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoWeek

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.4398 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál